Trik, kako se znebiti mastnih las, ko pri roki nimaš suhega šampona

Rešitev, ki v petih minutah pričara učinek sveže umitih las, smo našli na socialnem omrežju tiktok.

19.1.2022 ob 5:48 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

Trik, kako se znebiti mastnih las, ko pri roki nimaš suhega šampona

Kadar ugotovimo, da imamo mastne lase, pa imamo premalo časa, je navadno prva rešitev, na katero pomislimo, uporaba suhega šampona. Nekaj pritiskov na čarobni sprej, dve do tri poteze s krtačo ali glavnikom in hitro smo videti, kot da imamo svežo pričesko.

Podoben učinek je mogoče doseči tudi z uporabo otroškega pudra, ki nase zelo učinkovito veže maščobo. Potresemo ga po laseh, pričesko malce skuštramo in nato počešemo. Teh dveh hitrih rešitev seveda ne gre redno prakticirati in služita zgolj za izhod v sili. Kaj pa lahko storimo, če pri roki nimamo ne otroškega pudra in ne suhega šampona? 

Na srečo to še ne pomeni, da bomo morale od doma z mastno glavo. Nihče se ne počuti dobro neurejen, a vemo, da umivanje las lahko terja kar nekaj časa. Če ga nimamo na pretek, pa moramo po hitrem postopku po opravkih, se je tako pač treba znajti. Zelo uporaben trik, kaj storiti v tem primeru, pa je pred dnevi na družbenem omrežju tiktok delila uporabnica Melissa Tovar.

Melissa je sicer na tiktoku izjemno znana po svojih lepotnih trikih. Večinoma svetuje o lepoti in negi kože, tokrat pa se je posvetila tudi lasem. Uporabnike spleta je naučila, kako se mastnega videza pričeske rešiti v le pet do deset minutah.

"Vsakič deluje. To so moji lasje, ko so neoprani že tretji dan," je zapisala na družbenem omrežju. "Ko boste imeli naslednjič težave z mastnimi lasmi, namesto suhega šampona preizkusite tole," je še dejala. 

@xomelissatovar works every time! This is day 3 hair for me :) #hairhack #hairtutorial #hairideas #hair101 ♬ Classic - MKTO

Kako trik deluje, si lahko ogledaš v zgornjem videu, gre pa takole. Z glavnikom skupaj počešeš nekaj pramenov na sprednjem delu glave, ki so videti najbolj mastni. Namočiš ga v umivalniku pod vodo, našamponiraš in izpereš. Nato ga osušiš s sušilcem za lase.

Ko zaključiš, bo tvoja pričeska videti, kot da si si ravno oprala celotno glavo. Lase nato povežeš v figo ali čop in pripravljena si na odhod. 

Trik je navdušil mnoge uporabnike tiktoka, ki so prepričani, da ta trik "spreminja pravila igre", torej rešuje težavo, ki nas zelo pogosto pesti, pa do sedaj zanjo nismo poznali ustrezne rešitve.

Melissa je bila deležna mnogih pohval in pozitivnih komentarjev, video pa si je ogledalo že več kot 130 tisoč uporabnikov tiktoka. 

PREBERI ŠE: Ne morete spati? Morda je kriv vaš telefon (pojasnjuje strokovnjakinja za motnje spanja)

MORDA TE ZANIMA TUDI: Sijajen nasvet Oprah, ki ti lahko drastično izboljša življenje

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)