Trend 242 - trik, kako se na odhod pripraviti v pičlih 10 minutah

S pravimi kozmetičnimi pripomočki smo lahko na odhod iz stanovanja pripravljene v le nekaj minutah, pravijo na tiktoku.

5.10.2023 ob 11:05 | Foto: Deagreez/Getty Images | Avtor: E. N.

Trend 242 - trik, kako se na odhod pripraviti v pičlih 10 minutah

Obstaja nešteto lepotnih trendov, ki se hitro menjajo in nekaterim z veseljem sledimo, spet drugi pa se nam ne zdijo ravno praktični. Nekateri pa nam, čeprav se čudno sliši, lahko celo olajšajo naš vsak dan in enen izmed njih je gotovo tudi ta tiktok trik, ki se imenuje 242. 

Kaj pomeni ta čudna šifra? Z njo so označeni trije koraki ustvarjanja preprostega make upa, ki ga lahko nosimo ob vsaki priložnosti in je izjemno hitro končan. Uporabniki tiktoka nas skozi viralni trend učijo, kako se v le treh korakih urediti v desetih minutah, kljub temu pa bomo videti kot iz škatlice. 

Številka prav tako označuje število kozmetičnih produktov, ki jih za tovrsten make up potrebujemo. Prva dvojka je število produktov, ki jih potrebujemo, da pripravimo podlago. Na kožo nanesemo puder in nato kritične točke prekrijemo še s korektorjem. Torej, dva koraka, prva etapa je za nami. 

@molliemcmullon Trying the 2-4-2 Makeup rule… #makeup #makeuphacks #makeuptrends #242makeup #242makeuprule #easymakeup original sound - Molliemcmullon

Naslednja številka, štirica, ki tiči na sredini formule, ponazarja število produktov, ki jih bomo nanesli na različne kotičke obraza. Na lica bomo nanesli rdečilo, na kotičke čela osvetljevalec, v kotičke oči svetlečo senčko, zaključili pa bomo z nanosom maskare, da poudarimo trepalnice. Tako je tudi drugi korak zaključen, sledijo le še ustnice.

Za slednje po naši trendi metodi potrebujemo le dva produkta. Črtalo za ustnice in lipgloss. S svinčnikom obrobimo robove, nato pa notranjost zapolnimo s svetlečim gelom poljubnega odtenka.

In tako smo v le desetih minutah pripravljeni, da se udeležimo katerega koli dogodka in se pomešamo v kakršnokoli družbo. Ne da bi kdo posumil, da smo se uredili v le nekaj minutah in se pri tem zgledovali po tiktok triku, ki nam občutno skrajša čas, ki bi ga sicer preživeli pred ogledalom.

Preberite še: Znani Slovenki razkrili, brez česa odraščajo njuni otroci

Morda vas zanima tudi: Nina Osenar Kontrec: Niti las si nisem bila sposobna umiti, enkrat mesečno mi jih je mama


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)