Napaka, ki jo pri frizerju naredimo vsi

Zelo verjetno je, da zaradi teh dveh napak, ki ste jih zakrivili vi, niste zadovoljni z delom frizerja.

8.9.2023 ob 10:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: U. O.

Napaka, ki jo pri frizerju naredimo vsi

Za mnoge je september še bolj prelomen kot januar, saj si po dopustih želimo novih začetkov, smo polni zagona in tudi pripravljeni na spremembe.

Tudi glede frizure. In izkazalo se je, da je september za frizerje precej delaven mesec, saj si ob koncu poletja vsi želimo odstriči od sonca ožgane konice. Če se boste k svojemu v teh dneh odpravili tudi vi, pa bodite še posebej pozorni, da ne naredite napake, ki jo pogosto počnemo, a se je sploh ne zavedamo.

Verjetno vam ni čisto jasno, na kaj namigujemo, a v resnici s to napako res lahko pokvarimo novo frizuro. V katerem grmu tiči zajec?

Položaj sedenja

Ko pridete k frizerju in se usedete na frizerski stol, se poizkušate čim bolj udobno namestiti. Veste, da bo urejanje pričeske trajalo kar nekaj časa, zato poizkušate najti čim bolj udoben položaj. Za marsikoga je to sedenje s prekrižanimi nogami, ravno to pa je napaka, o kateri govorimo.

Ko prekrižamo noge, svojo hrbtenico ukrivimo, posledično pa v eno smer nagnemo tudi svojo glavo. Ko nas bo frizer strigel, linija morda zaradi naklona ne bo tekla čisto ravno.

Dokler boste sedeli v salonu, napake sicer ne bo mogoče opaziti, ko pa boste prišli na ulico, se spodrsljaj utegne poznati. Prihodnjič tako raje sedite z nogami, naravnanimi vzporedno.

Umivanje glave

Preden greste prihodnjič k frizerju, si obvezno umijte lase. Morda se to zdi nepotrebno, saj jih bo frizer tako in tako zmočil v frizerskem lijaku, a vseeno priporočamo, da za čisto pričesko poskrbite že doma.

Če boste v salon prišli s čistimi lasmi, bo frizer lažje ugotovil, kakšen tip las imate in kako vas morajo ostriči. Bolje bo prepoznal tudi barvo las, kar je še posebej pomembno, če ste k njemu prišli na barvanje.

Skratka, čisti lasje in stopala vzporedno na tleh!

Preberite še: Mediteranska skrivnost gostih las, ki jo lahko naredimo sami

Morda vas zanima tudi: Že tako kratek čas v naravi bo v vašem telesu sprožil te učinke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)