Najbolj prikupen trend te pomladi: Pričeska v slogu filmske ikone

Po Audrey Hepburn se zgledujemo zaradi marsičesa, tokrat zaradi frizure.

4.5.2023 ob 7:40 | Foto: Profimedia, Instagram | Avtor: Da. M.

Najbolj prikupen trend te pomladi: Pričeska v slogu filmske ikone

Trendu glamuroznega Hollywooda, ki je letos prevladoval na številnih rdečih preprogah, sledijo tudi smernice pri oblikovanju pričesk. To pomlad je namreč zelo priljubljen frufru v slogu ikone Audrey Hepburn.

Kot je popularizirala malo črno obleko ter balerinke in še marsikateri trend, tako se je letošnjo pomlad spominjamo po pričeski, ki jo je nosila na vrhuncu kariere in v filmu Rimske počitnice. Njen frufru se nosi do sredine čela, lasje so ravni in rahlo počesani na eno stran.

Glede na to, da se letos spominjamo številnih smernic iz 90. let, ni čudno, da se vračajo tudi frufruji. Takšne v slogu Audrey Hepburn sta namreč v devetdesetih nosili igralki Natalie Portman in Drew Barrymore.

Zdaj pa ga nosijo Zoë Kravitz, Florence Pugh in Bella Hadid, opaziti pa ga je tudi že na ljubljanskih ulicah. Frizerji iz tega ljubkega frufruja pri zvezdnicah ustvarjajo številne različice, od razslojevanja v tanka pramena do tega, da je frufru v resnici oblikovan iz fige in zanj sploh ni potrebno striženje, kar smo lahko videli pri Florence Pugh na zabavi po podelitvi oskarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@soaudreyhepburn)

Komu najbolj pristaja?

Razlog, da je tak frufru postal izjemno priljubljen, je, da ustvari res velik učinek, ne da bi odstrigli veliko las. Res pa je, da ko si bomo spet zaželeli dolgih, bo potrebnega nekaj potrpljenja in truda z oblikovanjem nedefinirane dolžine. Lepo pristaja ženskam, ki imajo ozek obraz, saj bo potem navidezno malce bolj okrogel. Najlepši učinek bodo dosegle ženske z ovalno in srčkasto obliko obraza, te bo, kot vsak frufru, tudi pomladil.

Najlažje bodo takšno pričesko oblikovale ženske s tankimi in srednje gostimi lasmi ter, seveda, ravnimi. Če imate kakšne vrtince, je bolje, da nanjo kar pozabite. Za nekaj časa prav tako opustite idejo tiste, ki se trenutno spopadate s tako imenovanimi mladički, novimi lasmi, ki rastejo povsem neukrotljivo.

Ko razmišljamo o novi pričeski, redko pomislimo na svoj tip kože, a pri odločanju za fruru bi bilo to več kot smiselno. Če imate mastno kožo, vam verjetno ne bo naredil usluge. A če je želja močnejša, potem se pri frizerju posvetujte o negovalnih izdelkih, s katerimi boste oblikovali pričesko. Prav tako pri striženju frizerja vprašajte, kako si boste pričesko oblikovale same doma. Predlagamo, da v prvem koraku na lase nanesete zaščitno sredstvo, med sušenjem pa krtačite v tisto smer, v kateri želite, da frufru stoji. Na koncu ga lahko učvrstite s sprejem.

Ali bi nam frufru sploh pristajal, lahko poskusimo sami, tako da si spnemo čop na vrh glave in potem obrnemo lase naprej čez čelo. Takšno pričesko si lahko omislimo tudi za večerni izhod, a je najbolje, da se z njo spoprime frizerski mojster, navdih pa mu je lahko fotografija že omenjene Florence Pugh, ki je imela čudovit frufru brez striženja.

Igralki Florence Pugh so frufru oblikovali brez striženja. Foto: Profimedia

Preberite še: Poiskali smo najlepše modele belih kavbojk, ki laskajo vsem postavam

Morda vas zanima še: Saša Einsiedler: Še enega takšnega brodoloma ne bi preživela

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)