To morate vedeti, preden se odločite za naravni dezodorant

Njihov vpliv je malo drugačen od vpliva tistih, ki ste jih uporabljali do sedaj.

4.4.2018 ob 4:10

deodorant_mic_nas.jpg

Začnimo z manj prijetnimi dejstvi: dezodorant, ki ga uporabljate, najbrž vsebuje veliko zdravju ne ravno prijaznih snovi. Parabeni, alkohol, aluminij, propilen glikol in triksoklan, ki jih enkrat na dan nanašate na svoje pazduhe, na dolgi rok v telesu ter na koži lahko povzročijo nemalo zmede.

In rešitev? Naravni dezodoranti brez dodanih kemikaliji. A preden se odločite za katerega od njih, pa naj bo takšnega iz domače delavnice ali iz drogerije, je dobro poznati štiri manj znana dejstva o naravnih dezodorantih.

Najprej pazduham namenite malo več pozornosti

Čeprav še ni znanstveno dokazano, zagovorniki trdijo, da maske iz gline pomagajo pri premagovanju vonjev in preprečevanju teh tedaj, ko se koža na naravni dezodorant komaj privaja. Ko se torej odločite za prestop k naravi, svetujejo na portalu PureWow, svojim pazduham nekajkrat na teden privoščite masko ali piling iz sladkorja ter eteričnega olja poprove mete.

Vaše pazduhe bodo sprva zelo suhe

Po nekaj tednih uporabe naravnega dezodoranta bo koža pod pazduhami postala suha. Malo presuha, če smo odkriti. Kajti naravnim dezodorantom je praviloma dodana jedilna soda, ki polt nekoliko izsuši. Na srečo obstaja preprosta rešitev: po prhanju polt pod pazduhami negujte z vlažilno kremo ali losjonom, počakajte nekaj minut, šele nato pa nanjo nanesite dezodorant.


PREBERITE še // Na testu - Naravni dezodorant Nelipot

deo_micna.jpg

Enkraten nanos morda ne bo dovolj

To je sicer odvisno od tega, kako intenzivno se znojite, a praviloma zgolj en poteg po jutranji prhi ne bo dovolj. Kajti vaše žleze znojnice ne bodo več deležne vpliva aluminija, ki zmanjšuje njihovo delovanje in nanos boste morali preko dneva večkrat obnoviti. A dodaten trud bo nedvomno poplačan, zato ga imejte vedno s seboj v torbici.

Takšnega, ki bi ustrezal vsem, ni

Ne glede na to, kako močno vas mika, da bi uporabljali tistega, na katerega prisega vaša prijateljica, vam ta morda ne bo odgovarjal. Najbrž boste morali preizkusiti kar nekaj različnih, preden boste našli takšnega, ki bo najboljši za vas in vaše pazduhe. Nekatere boste morali prepogosto nanašati, pri drugih vam ne bo všeč vonj, na tretjega se vaša koža ne bo najbolje odzvala. Skratka, raziskujte in odkrite tistega, ki je pravi za vas. Pa čeprav ne sodi med najbolj prodajane in priljubljene izdelke.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)