Na testu: Naravni dezodorant Nelipot

Preizkusila sem dezodorant Nelipot, ki je sestavljen iz povsem naravnih sestavin, izdelan pa je v Sloveniji.

23.11.2016 ob 8:45

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

nelipot_1.jpg

Že prav nenavadno je vse skupaj, kako se mi v življenju določene situacije po naključju poklopijo. Včasih se mi zdi, da me ima Google popolnoma prebrano, no saj to verjetno povsem drži, a kar me fascinira, da do mene prihajajo novosti ali informacije ne, da bi jih kadarkoli vtipkala v največji brskalnik. Ni čisto jasno o čem govorim? Takole je bilo.

Brala sem zgodbo o dekletu s Havajev, ki se je odločila opustiti dezodorante in jih, kot pravi sama, že nekaj časa ne uporablja več, pri tem pa ne oddaja nobenega neprijetnega vonja. Res pa je, da je popolnoma spremenila način prehranjevanja in je v večini presnojedka. Njeno zgodbo si lahko preberete tukaj.

Ok, ideja o nenanašanju kemije na pazduhe mi je bila takoj všeč, malo manj pa ta s presno hrano.

Tako sem na no-deo gibanje pozabila. A le za kakšen teden, saj je naša Katarina kmalu zatem napisala kolumno o svojih naravnih pazduhah, ki niso naravnega videza, brez skrbi, le dišijo samo s pomočjo naravnih sestavin.

Katarinino kolumno si lahko preberete tukaj.

Takrat sem se odločila, da tudi sama prevetrim svoj prostor pod rameni. A naravnega in eko dezodoranta nisem imela, ker pa se res ne potim pretirano in zunaj tudi ne pritiska vročina, sem, priznam, nekaj dni zdržala čisto brez. Kljub vsem obveznostim, kolesarjenju v službo, tudi kakšni živčni minuti, zvečer nisem oddajala neprijetnega vonja. Res ne, prisežem! Med vikendom sem se veliko ukvarjala s športom, še vedno brez dezodoranta in ne, nisem bila sama, tudi iz objektivnega nosu ni bilo nobene pritožbe.

In tisto nedeljo zvečer, tukaj nastopijo ti neverjetni slučaji, v oddaji Štartaj Slovenija poslušam zgodbo o naravnem dezodorantu Nelipot. Takoj sem vedela, da si ga moram kupiti, pa tudi, če le za dneve, ko bom vnaprej predvidela, da me moj vonj lahko preseneti. Na primer ob večernih druženjih s prijatelji v vročih lokalih, v telovadnici, ko bo vadba nekoliko bolj intenzivna ... Ja, Nelipot vseeno rabim. Enkrat.

Le par dni po oddaji, še brez Nelipota ali katerega drugega deota, sem zjutraj namesto bombažne majice v kombinacijo vključila bluzo umetnega materiala. Uff, odločitev ni bila najbolj pametna, še dobro, da dnevni urnik ni vključeval veliko premikanj in srečanj. Odpravila sem se po Nelipot in komaj čakala naslednje jutro, ko ga bom lahko preizkusila.

nelipot_med.jpg

Kupila sem si Nelipot Basic, ki mi je bil z nežnim kokosovim vonjem takoj všeč. Na voljo so še Nelipot Shac z vonjem čajevca in limonine trave, Nelipot Mamichku je namenjen nosečnicam in doječim mamam ter Nelipot Irof za moške uporabnike.

Poleg prijetnega vonja, ki predstavlja veliko vlogo v ženski kozmetiki, mi je lepa tudi minimalistična embalaža. Nanašanje Nelipota pa je malenkost, kjer vidim možnost za izboljšave. Nelipot namreč ni mazljiv kot kakšna krema in ga moraš kar dobro razmazati po pazduhi, če želiš enakomerno prekrivnost in delovanje.

In kako deluje Nelipot? Naravni dezodorant me je prepričal! Več dni zaporedoma - ja, zdaj ga uporabljam kar vsak dan in ne le za ''posebne'' priložnosti - sem prav vsak večer pod pazduhami še vedno vonjala prijeten vonj kokosa, oblačila pa so mi na tem predelu celo dišala, kar se mi do sedaj pri nobenem dezodorantu še ni zgodilo. Slovenski produkt me ni razočaral, prav nasprotno.

A potem se spet enega jutra odločim za oblačilo iz poliestra in zgodba o zoprni situaciji, ko bi najraje pobegnila pod tuš, se ponovi. Očitno kemijo zmore le kemija. Nelipotu te šibkosti sploh ne zamerim, raje se od sedaj odločam za naravne materiale. Bo za vse bolje.

Nelipot tako ocenjujem z odlično 5. Tudi zato, ker priznava, da ni vsemogočen. Tako vsaj vem, da je naraven.

Objava ni plačana, prav tako izdelka nismo dobili zastonj. 

Avtor: Daša Mavrič
Foto: Arhiv proizvajalca


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)