Resnice o dezodorantih, ki jih moramo poznati

Pet resnic o antiperspirantih.

12.8.2016 ob 8:25

deo_shutterstock_155473337.jpg

Drži, da se je pri izbiri dezodorantov in antiperspirantov pametno odločati za tiste iz naravnih sestavin. Pa drži tudi, da je uporaba dezodoranta skoraj tako pomembna, kot umivanje rok in ščetkanje zob? Čas je, da razbijemo nekaj s tem kozmetičnim pripomočkom povezanih mitov.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Ko najdete pravega, vas lahko spremlja za vedno

Žal ne bo držalo. Dejstvo je namreč, da se telo na določen dezodorant privadi in zato ta postane manj učinkovit. To pomeni, da boste približno vsake pol leta morali poiskati novega, ki bo nadomestil prejšnjega in učinkoviteje opravljal svojo nalogo.

Moškim namenjeni dezodoranti niso primerni za ženske

Prenehajte že predalčkati. Aktivne sestavine v moških in ženskih dezodorantih se ne razlikujejo in delujejo na enak način tako na njegovo, kot na njeno telo. Razlikujejo se le po embalaži in vonju. Če vam je ta všeč, torej ni ovir.

deo_shutterstock_154041509.jpg

Dezodorant potrebuje vsak

Naj se sliši še tako nenavadno, nekateri posamezniki v telesu nosijo gen ABCC11, ki zavira neprijeten vonj. Še bolj nenavaden je način, s pomočjo katerega lahko odkrijete, ali ga imate tudi sami: če je vaše ušesno maslo na otip suho, se lušči ter ni lepljivo ali sluzasto, je v vašem telesu manj bakteriji, ki razkrajajo znoj in s tem povzročajo neprijeten vonj.

Celodnevna zaščita v resnici traja ves dan

Napisi na embalaži dezodorantov pogosto obljubljajo popolno celodnevno zaščito. Na žalost te moči nimajo. Če je to navedeno tudi na vašem, znojenje zmanjša za 20, še tako močni dezodoranti za 30 odstotkov, v nobenem primeru pa ne delujejo ves dan.

Dezodorant je najbolje nanašati zjutraj

Zadeva je ravno obratna: dezodorant bi morali nanašati zvečer, preden greste k počitku. Ponoči se namreč telo znoji v manjši meri, aktivne sestavine se vpijejo globlje v kožo in tako pred neprijetnim vonjem ščitijo učinkoviteje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)