To je senčilo, ki je obnorelo vse make up navdušenke

V prihodnjih dneh bomo sicer bolj redko naletele na priložnost, da bi se uredile in naličile, morda pa je ravno dolgčas v karanteni priložnost, da preizkusiš nov make up trend.

29.10.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

To je senčilo, ki je obnorelo vse make up navdušenke

Tako kot pri modi, tudi pri ličilih obstajajo smernice, kaj je in ter kaj ni. Devetdeseta so na primer zaznamovale obrobljene ustnice in modra senčka, v zadnjih letih smo se zatekale k nevtralnim tonom, letošnja sezona pa na naše obraze ponovno prinaša barve. In to precej žive! Poklepetali smo z Romino Regvat, eno najbolj prepoznanih make up artistk pri nas, ki nam je podrobneje razložila, kako nove trende prenesti na našo kožo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romina Regvat Make up (@romiregvat) on

“Rožnata je trenutno zagotovo najbolj modna, 'it' barva jeseni, ki se je postavila ob bok oranžni in vijoličasti. Ko govorimo o rožnati, lahko razmišljamo o razponu barv od hladne roza do tople breskve,” nam razloži Romina. Čeprav se uporabnice senčil za oči navadno lažje odločimo za bolj nevtralne, naravne, zemeljske tone, Romina zelo spodbuja eksperimentiranje in meni, da vsake toliko pač potrebujemo malce “svežega vetra”.

“Tukaj se zadeva malce zaplete, ker se bolj varno počutimo v coni udobja, ki nam jo omogočajo palete z naravnimi odtenki senčil,” nadaljuje make up artistka, ki ji svojo kožo zaupajo mnogi slovenski znani obrazi in manekenke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romina Regvat Make up (@romiregvat) on

Kako se torej lotiti make upa v roza odtenkih? “Pri rožnatih odtenkih dejansko ne morete zgrešiti, ker so to barve, ki niso izrazito oranžne in ne izrazito roza. Pristajajo prav vsem, prav zaradi velikega razpona barv in podtonov (hladnih in toplih), s katerimi lahko popestrimo svoj dnevni videz,” nas nauči Romina. “Značilnost rožnate barve je, da obrazu da svežino. Posebej je to vidno na koži, ki je pusta in sivkasta. Rožna pa je pravzaprav primerna za vse, ki želijo pričarati svežino na obrazu.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leslie Dumeix (@lesliedumeix.mua) on

Na kaj moramo biti pozorne pri izbiri takšnih barv?

Romina nas opozori, da mora biti podlaga za takšen make up negovana in čista koža. “To je seveda osnova za vse,” pravi. “Druga zelo pomembna zadeva pa je ta, da kože preveč ne zakrivamo, tanek nanos tekoče podlage -  BB ali CC kreme bo zadostoval,” nadaljuje Romina, ki nikakor ne prisega na obrazne fasade.

Osnova je torej čim bolj “osnovna”, potrebno pa je vedeti še nekaj stvari. “Če se igramo z barvami na očeh, naj ostali predeli obraza ostanejo čim bolj naravni in nikakor ne preveč naličeni, da ne dobimo videza lutke. Na svežino v tem primeru lahko kar pozabite,” je prepričana make up artistka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs Beauty (@marcjacobsbeauty) on

Izbira in nanos rožnatega senčila

Od tega, ali nam bo make up pristajal, je seveda odvisen tudi odtenek senčila, ki ga izberemo. “Najprej se moramo odločiti za odtenek rožnate, ki nam najbolj pristaja. Določimo ga na podlagi podtona naše kože (toplega ali hladnega), glede na barvo naših oči, na barvo las in kombinacijo vsega skupaj,” nas pouči Regvatova. “Hladnemu tonu bolj pristajajo hladni odtenki rožnate kot je na primer hladna roza, toplemu tonu pa bolj tople barve, kot so recimo losos, breskev, koralna barva,” si velja zapomniti Rominine nasvete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viola Holmgren (@killercolours) on

Kako pa je z nanosom? “Rožnato senčilo je lahko v kremi, gelu ali prahu in lahko ga nanašamo čez celo veko v eni barvi za bolj monokromatski  videz. Lahko pa se poigramo tudi z različnimi odtenki, ki sodijo skupaj,” pove Romina, ki nas nauči tudi, kako se prepričati, katere barve so med seboj kompatibilne. “Barve, ki pašejo skupaj bomo najlažje našli v paletah, kjer so te barve že skombinirane tako, da brez slabe vesti nanesemo vse iz ene palete. Bodite pa pozorne na to, da sence lepo zabrišete.” Ostri robovi torej odpadejo, vedeti pa moramo le še nekaj.

“Za tak videz osebno ne maram dodajati nič drugega razen maskare. Eye liner bo namreč v tem primeru videzu dal ostrino, kar pa ni tisto, kar smo estetsko želele poudariti,” razloži. “V ospredju je barva in naj ji nič ne ukrade tistih 5 minut slave,” še doda.

Preberite še: To so najbolj priljubljene slovenske make up artistke, ki jim moraš slediti

Morda vas zanima tudi: To je razlog, zakaj tvoja koža res nujno potrebuje tonik


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)