Laminacija: nov način oblikovanja obrvi, ki to poletje navdušuje dekleta

Oblika obrvi igra veliko vlogo pri videzu tvojega obraza. Zato je laminacija letos izjemno priljubljena.

14.7.2020 ob 5:40 | Foto: Denis Komarov/GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

Laminacija: nov način oblikovanja obrvi, ki to poletje navdušuje dekleta

Se še spomniš, ko smo si desetletje nazaj vsa dekleta divje tanjšala obrvi in odstranjevala dlačice z obraza kot za stavo? Še dobro, da je to čudno obdobje mimo, saj bi na ultra tanke črtice nad očmi najraje pozabila, kajne? No, na srečo je večinoma populjenih obrvi zrasla nazaj. Tiste, ki pa niso imele te sreče, so se v večini zatekle k permanentnemu polnjenju obrvi, ki je bila naslednja modna muha po »tankem« obdobju.

Modni trendi, ki so sledili, so obrvi le še gostili in bolj košate kot so bile, bolje je bilo. Pravzaprav še vedno je. Ko si je v modnem svetu pot med zvezde utrla Cara Delevingne, je svet košate obrvi dokončno vzljubil in od takrat se pravilo, da si želimo čim bolj naravnega videza obrvi, le še potencira.

Seveda to ne pomeni, da obrvem pustimo popolnoma prosto pot, da rastejo v smeri, v katere si pač želijo. Kakšno dlako je tu in tam vseeno potrebno izpuliti in morda nekajkrat s ščetko ali krtačko potegniti čez njih.

Ne glede na to, kako dolge in košate so, si vseeno želimo, da bi bile videti urejene in zato je oblikovanje obrvi v zadnjih letih postalo hitro rastoča kozmetična branža. Obstajajo celo saloni, ki se ukvarjajo izključno z oblikovanjem obrvi!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ʟᴀᴍɪɴᴀᴄᴊᴀ|ʀᴢęsʏ|ʙʀᴡɪ ᴡᴀʀsᴢᴀᴡᴀ (@marjass_beautymaker) on

Če si obrvi doma oblikuješ sama, verjetno veš, da njihovo krotenje v resnici ni mačji kašelj in da lahko le z eno potezo popraviš ali pa uničiš someren izgled svojega obraza. Zato se vse več kozmetičark odloča za udeležbo na raznih tečajih in masterclassih oblikovanja obrvi, da lahko svojim strankam res pričarajo popoln videz. Na tečajih se tako učijo novih in novih prijemov, pa tudi modnih trendov. Dolgo časa je bilo zelo priljubljeno oblikovanje s pomočjo voska in šablon, letos pa ne gre spregledati popolnoma novega trenda oblikovanja obrvi, za katerega se odločajo mnoge zvezdnice, blogerke in druge posameznice, katerih želja je ostati v trendu.

Laminacija?

Zadnja modna muha, ki je bila morda logično nadaljevanje evforije vihanja trepalnic, je tako to poletje laminacija obrvi. Postopek permanentnega dviga obrvi, ki ga mnogi imenujejo tudi »brow lift« je pravzaprav nekakšna »trajna« za obrvi, postopek pa je podoben vihanju trepalnic, ki ga verjetno že poznaš.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Verjetno te zanima, kaj laminacija pravzaprav pomeni in kakšne so njene posledice. Zaenkrat se v Sloveniji z njo ukvarja le nekaj kozmetičnih salonov, a zaradi velikega povpraševanja za laminacijo na tedenski bazi med svoje storitve dodaja vse več njih. Skratka, če se boš odločila za laminacijo, te zdravje tvojih obrvi ne rabi skrbeti, saj čeprav uporabljamo besedo permanentni dvig, tvoje dlačice ne bodo stale pokonci do konca življenja. Bodo pa košato obliko držale nekje med šest do osem tednov. Kozmetičarka ti bo namreč obrvi oblikovala s pomočjo raztopine, kakršno uporabljajo frizerji pri trajnem oblikovanju las. Obrvi ti bo najprej počesala v smeri tvojega lasišča, nato pa jih premazala s »trajno« in tako dosegla, da bodo dlačice voljno stale v smeri, v katero jih boš počesala.

Postopek oblikovanja običajno traja med 45 minutami in eno uro, tvojim obrvem daje naraven videz in dlačice drži v obliki, ki ti jo je oblikovala kozmetičarka. Obliko bodo držale tudi na morju, najbolje od vsega pa je, da za vsakodnevno oblikovanje za laminiranih obrvi ne boš potrebovala nobenega kozmetičnega produkta razen krtačke, s katero boš v le dveh potegih zjutraj dlačice spravila na mesto, ki si ga želiš.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)