Kozmetika, ki je obnorela svet z majhnimi stekleničkami

Kozmetika The Ordinary bo popolnoma spremenila tvojo dnevno rutino skrbi za kožo.

7.7.2020 ob 5:40 | Foto: Instagram | Avtor: E. N.

Kozmetika, ki je obnorela svet z majhnimi stekleničkami

Si že slišala za kozmetično linijo The Ordinary?

Če te vsaj malo zanima kozmetika in si v skrbi za kožo že kdaj iskala produkte, ki ustrezajo tvoji, si gotovo že naletela na znamko The Ordinary. Znamka, ki je bila ustanovljena pod okriljem podjetja DECIEM je sicer v prodaji že od leta 2013, a zaradi izjemno dobrih produktov vztrajno raste in je danes že tako priljubljena, da podjetje komaj proizvede dovolj produktov, ki v dnevu ali dveh spet poidejo.

Verjetno se sprašuješ, zakaj se o znamki toliko govori? No, The Ordinary je v času ustanavljanja res naredil pravo revolucijo v kozmetičnem svetu. Do takrat smo bili namreč vajeni takšnih in drugačnih krem, z različnimi sestavinami, a v resnici je malokateri uporabnik dobro vedel, katera učinkovina preprečuje gube in katera zdravi akne. Tudi o dnevnih in nočnih rutinah se še ni toliko govorilo, predvsem pa smo uporabniki malo vedeli o serumih, ki so glavna tržna niša omenjenega podjetja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Ordinary, NIOD, & more. (@deciem) on

The Ordinary je namreč čez noč navdušil z lično oblikovanimi majhnimi stekleničkami, ki po večini vsebujejo le sestavino ali dve. Serumi s pipetami za doziranje so namreč na prvi pogled videti precej lekarniško in ko domov dobiš prvo naročilo stekleničk z minimalističnimi belimi etiketami, se počutiš kot nekakšen farmacevt. Kaj moram uporabiti zjutraj? Koliko kapljic moram kaniti na obraz? Koliko produktov naenkrat lahko nanesem na svojo kožo?

Nega in izobraževanje

No, uporaba Ordinaryjevih serumov se morda res na začetku zdi precej kompleksna, sploh, če si bila prej vajena na le eno kremo, ki si jo na obraz nanesla zjutraj in zvečer. A v resnici je podjetje Ordinary zelo dobro poskrbelo, da svoje kupce dodobra izobrazi o svojih produktih in njihovih učinkovinah. In ko enkrat ugotoviš, kaj tvoji koži ustreza, te kozmetike gotovo ne boš več želela zamenjati.

Ordinaryjeve serume namreč odlikuje precej več faktorjev, kot pa le lepe embalaže. Prvo, kar boš opazila, so verjetno razmeroma nizke cene stekleničk, ki so na voljo na njihovi spletni strani. Stekleničke so sicer majhne, a glede na to, kako zadovoljni so uporabniki, bi si človek mislil, da bo za njih treba odšteti celo bogastvo. A morda je ravno široka dostopnost eden izmed faktorjev za izjemen uspeh kozmetične znamke. Za svojo so jo vzeli predvsem mladi, pa tudi kozmetičarke, make up artisti in drugi, ki se v življenju veliko ukvarjajo s skrbjo za naš največji organ. Celo Kim Kardashian se je pred leti pohvalila, da uporablja Ordinaryjevo hialuronsko kislino in s svojo objavo na instagramu skoraj povzročila razpad sistema, saj so njeni sledilci hiteli pokupiti prav vse stekleničke, ki jih je imelo na zalogi podjetje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Ordinary, NIOD, & more. (@deciem) on

No, danes ima The Ordinary več uporabnikov kot kdaj koli prej, v skrbi za kožo pa ves čas svojim najbolj prodajanim produktom dodaja nove in nove izdelke. Če jih še nisi preizkusila, ti iz lastnih izkušenj priporočamo, da jim daš priložnost, še preden pa se lotiš naročanja (produkti so namreč na voljo preko spleta), preberi spodnje vrstice.

Izjemni učinki

Vedeti moraš namreč, da večina Ordinaryjevih produktov vsebuje le po eno ali nekaj sestavin, ki so v običajnih kremah sicer primešane le v majhnih količinah, slednje pa vsebujejo tudi razne emulgatorje in druge sestavine, ki jih Ordinary ne vsebuje. Tako moraš biti pri doziranju previdna in vedeti, katero učinkovino potrebuješ za določeno težavo s svojo kožo. To seveda ne bo težko, saj na strani The Ordinary najdeš popoln vodič, ki te bo naučil uporabe njihovih izdelkov. Prav tako so natančno zapisana tudi navodila, katere učinkovine lahko mešaš med seboj, v kakšnem zaporedju in kaj uporabiti zjutraj, kaj zvečer in tako naprej.

Eden najbolj prodajanih Ordinayjevih produktov je Buffet, peptid, ki z mešanico učinkovin naenkrat targetira več znakov staranja kože. Produkt na vodni osnovi je res neverjeten, saj boš po nekaj dneh uporabe opazila velike spremembe na koži. Od poenotenja naravnega tena svoje kože, do zožanja por in izginjanja nepravilnosti na obrazu. Buffet mnoge uporabnice uporabljajo kot osnovo The Ordinary rutine, nato pa mu dodajajo še različne druge produkte iz linije, ki kožo še dodatno osvežijo, zdravijo in celijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Ordinary, NIOD, & more. (@deciem) on

Nadvse priljubljen je na primer tudi Niaciamide, ki vsebuje cink, služi pa predvsem v vojni proti mozoljem in aknam. Prav presenečena boš, kako mozolj, ki ti je še včeraj, preden si ga namazala s tem produktom, »pokvaril« cel obraz, danes pa sploh ni več videti grozno, naslednji dan pa se zbudiš, kot, da ga sploh ni bilo. Približno takšni so komentarji uporabnikov na produkte, marsikdo komaj verjame svojim očem. Navdušuje tudi glikolna kislina, ki s kože odstranjuje odmrle delce in še bi lahko naštevali, pa nam zmanjkuje prostora za pisanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Ordinary, NIOD, & more. (@deciem) on

Skratka, če si trenutno v iskanju primernih produktov za svojo kožo že obredla vse kozmetične trgovine, lekarne in spletne strani, priporočamo, da preizkusiš The Ordinary. Pred naročilom si preberi napotke za uporabo, preveri, kaj ustreza tvoji koži glede na tip, starost in občutljivost, nato pa poizkusi s pomočjo vodiča na spletni strani izoblikovati rutino, ki ti bo hitro pokazala, če res deluje. In ko najdeš pravo, poizkusi biti čim bolj konsistentna in tvoja koža bo po nekaj tednih postala tako lepa, da je sploh ne boš več želela zakrivati s pudrom.

Preberite še: Lepotni trendi 2020, s katerimi boš brez velikega truda čudovita vse poletje

Morda vas zanima tudi: Trenutno največji hit med lepotnimi nasveti: Prekinitveni post za kožo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)