To je nova anticelulitna terapija, ki je obnorela Slovenke

Med lepotnimi tretmaji, ki so na voljo v Sloveniji, trenutno en še posebej izstopa. Raziskali smo, za kaj gre.

9.11.2018 ob 5:35

terapija_z_lesenimi_valjcki.jpg

Vse več beremo o tem, kako pomembna je skrb za svoje telo. Vsak dan znova beremo o novih dietah, inovativnih lepotnih posegih in revolucionarnih vadbah, ki obljubljajo, da bomo odlično izgledale ter se dobro počutile v svoji koži.

Pred časom je tako Mična naletela na zanimivo metodo masaže oz. lepotni tretma, ki obljublja neverjetno hitro odpravo celulita, gub in celo bolečin v hrbtu. Gre za tehniko valjanja telesa z lesenimi elementi, ki se imenuje maderoterapija in v svetu lepote postaja pravi hit.

Odločili smo se, da kar sami preverimo, kaj maderoterapija sploh je, ali je z njo res mogoče izgubiti celulit in kakšni so njeni vplivi na telo. Oglasili smo se v salonu Sakura in poklepetali z Najo Pelc, ki nam je o lesni terapiji, kot jo imenuje sama, prijazno razložila vse od A do Ž.

Naja, je maderoterapija res taka revolucija?

Je. Smisel maderoterapije je, da izvajamo pritisk na maščobna tkiva oziroma celice. Te se tako hitreje topijo in energija se lažje porablja. S tem pripomoremo k oblikovanju telesa, valjčki pa pomagajo tudi mišicam, saj jih z njimi dodatno stimuliramo.

Micna-naja-pelc-sakura-lesnaterapija.jpg

V čem pa se razlikuje od običajnih masaž?

Predvsem bi poudarila, da se pri tej terapiji sprostita tako telo kot um, kar je v današnjem času zelo pomembno, ker se nam v telesu dobesedno zadržuje stres. Z elementi prav tako pospešimo izločanje toksinov iz telesa, skrbimo za tonus mišic in sprostimo mišice, ki so v krču.

Pomaga tudi za boljše delovanje naše limfe, predvsem pa bodo lesenim valjčkom hvaležni tisti, ki jih zateguje v ramah in hrbtu. Lesno masažo bi lahko označili tudi za alternativno medicino, saj sprošča telo in dušo. V današnjem času moramo paziti na svoje telo in na to, da sproti odstranjujemo stres.

Kaj vse se da s temi valjčki početi?

V našem salonu z valjčki delamo tri terapije. Pred poletjem se dekleta najbolj zanimajo za anticelulitno maderoterapijo oziroma lesno terapijo, ki deluje po principu limfne drenaže in pospešuje delovanje limfnega sistema, spodbuja tudi zdrav imunski sistem.

Seveda bi bilo bolje, če bi se za anticelulitne terapije odločili danes, da se do poletja telo v miru in res temeljito pripravi na poletje.

Micna-lesna-terapija-valjcki-sakura-naja.jpg

Potem pa sta tu še masaža hrbta …

Ravno sem se vrnila z izobraževanja za lesno masažo hrbta. Gre za čisto novo metodo, ki sem jo v teh dneh uvedla v svojem salonu in je bila pred kratkim prvič predstavljena v Beogradu. To je lesna terapija hrbta. Gre za terapevtsko masažo z lesenimi elementi.

Metoda izhaja iz Kolumbije, pri njej pa se uporablja prav posebno anatomsko oblikovano leseno orodje. Sama terapija je zelo posebna in učinkovita. Ti elementi so namreč oblikovani tako, da imajo manjše izboklinice, s katerimi pritiskamo na mišice oziroma drobne vozličke. Pri nas uporabljamo sedem različnih elementov.

In obraza …

Gre za eno izmed najbolj prijetnih in sproščujočih masaž. Poteka s sedmimi čisto majhnimi valjčki, ki ne zahtevajo velikega pritiska. Na obrazu imamo namreč veliko mišic, ki jih neprestano krčimo, redko pa popolnoma sprostimo.

Z valjčki tako sprostimo mišice, vplivamo na limfne žleze, z masažo pa poskrbimo tudi, da koža dobi več kisika. Tako je po terapiji videti sveža, zmanjša gubice in ustvari pomlajen videz. Pa tega ne govorim tako na pamet, tudi sama jo prakticiram in mi pravijo, da zgledam, kot, da jih imam devetnajst, haha.

Lahko s terapijo popolnoma nadomestimo vadbo?

Jaz vedno priporočam poleg terapij tudi zdrav življenjski slog. Gibanje in zdrava prehrana sta namreč temelj lepe postave, seveda pa lesna terapija zelo pospeši preoblikovanje. Nekateri imajo seveda tudi srečo, da je za popolno postavo dovolj le nekaj terapij in se hitro rešijo celulita.

Na katere dele telesa pa se osredotočaš pri odstranjevanju celulita?

Z valjčki obravnavamo tiste, za večino najbolj kritične dele telesa, torej, trebuh, noge, zadnjico, boke, pa tudi roke. Videz celulita se zmanjša, telo se preoblikuje, pa tudi počutje se izboljša.

Pri tebi so se oglasile tudi že nekatere znane Mične. Katere?

Tako je, k meni pridejo tudi znane Slovenske kot je Indira Ekič, trenutno pa obravnavam tudi Jerco Zupan, s katero sva se lotili temeljitega preoblikovanja telesa.

In kakšni so rezultati? So res tako šokantni, kot v oglasih na spletu?

Ne boste verjeli, ampak so res ogromni. Z nekaj terapijami se obseg zmanjša tudi za dobrih 10 centimetrov!

Na izobraževanju si bila v Beogradu. Kako bi tamkajšnji lepotno kozmetični trg primerjala s tukajšnjim.

Ah, v Beogradu na maderoterapijo hodi skoraj vsako dekle. Saj veste, tam dekleta veliko dajo na videz. Moram sicer reči, da tudi Slovenke vse bolj skrbijo zase, a me tu smo na primer trepalnice in umetne nohte začele nositi veliko kasneje kot na Balkanu.

Maderoterapija je postala tako popularna predvsem zaradi vidnih rezultatov, kajne?

Tako je, še vedno bolj skrbimo za zunanji videz kot zdravje in dobro počutje. Večina v Sakuro pride po prvo, na srečo pa v kompletu z masažo dobijo tudi drugo. Je pa škoda, da ni obratno. Zdravje in dobro počutje se namreč vedno odsevata tudi na zunaj.

Kako pa si sama prišla do ideje, da odpreš svoj salon?

Po poklicu sem sicer dietetičarka, z maderoterapijo pa sem se srečala, ko sem sama iskala rešitev za svoj celulit. Ko sem odkrila to masažo, sem takoj vedela, da želim to početi in ko sem se lotevala posla, se mi je ves čas zdelo, da je to prava odločitev, ker to delam rada. Tako sem že na poti iz prvega izobraževanja v Beogradu kupila masažno mizo!

Svoje znanje pa predajaš tudi naprej …

Pri meni v salonu potekajo tudi tečaji. Anticelulitno in masažo obraza poučujem sama, ko pa dobim prijave za masažo hrbta, na obisk pride strokovnjak iz Beograda.

Od kje pa ime salona?

Sakura v japonščini pomeni češnjev cvet. Japonci ga namreč zelo cenijo in takrat, ko pri njih cvetijo češnje, je vse skupaj nekoliko praznično. Češnjev cvet nas opominja, kako je življenje lepo ampak minljivo, saj kmalu odcveti, zato je potrebno uživati v trenutku, skrbeti zase. Treba je skrbeti za svoje zdravje in ženstvenost. Notranjo in zunanjo.

Napisala: Eva Natlačen
Fotografije: arhiv salona Sakura

Preberite še: 5 jutranjih napak, zaradi katerih se redite ali pa si oglejte Znane Slovenke in Slovenci na Ljubljanskem tednu mode (FOTO)

Priporočamo tudi: 11 najlepših modnih kosov z Ljubljanskega tedna mode (LJFW 2018)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)