Takšne so zadnje smernice v boju s celulitom

Petra Stanovnik, strokovnjakinja za nego kože o najnovejših smernicah na področju nege telesa.

28.4.2023 ob 6:30 | Foto: Osebni arhiv | Avtor: Melita Meršol

Takšne so zadnje smernice v boju s celulitom

Ko se spomladi prebuja narava, tudi nas preplavita energija in želja, da bi nekaj naredili zase.

Počasi bomo odložili oblačila in pokazali malo več kože, za katero seveda želimo, da je sijoča in zdrava. Kako lahko poskrbimo za nego in o novostih svetuje Petra Stanovnik iz lepotnega studia Asteri.

Kakšne so najnovejše smernice na področju nege kože? Po čem ženske najbolj povprašujejo?

Gotovo prevladuje povpraševanje po tretmajih, ki pripomorejo k izgubi maščobnega tkiva (anticelulitni tretmaji). Stranke se vse bolj zavedajo, da kopičenje maš­čobnega tkiva ovira prekrvitev, moti pravilno delovanje limfnega obtoka in menjavo tekočin v telesu. Posledice so upočasnjena presnova v celicah, zastajanje vode v medceličnem prostoru in propadanje vezivnega tkiva.

V našem studiu ponujamo različne neinvazivne terapije, ki so učinkovite pri oblikovanju in učvrstitvi telesa, zmanjševanju maščobnega tkiva, odprav­ljanju celulita, izboljšanju cirkulacije krvi in limfe. Spremembe so vidne že po prvi terapiji. Pri negi obraza pa je trenutno prava uspešnica sodobna terapija, t. i. micro­needling, metoda pomlajevanja obraza, ki s pomočjo posebnega aparata in sterilnih mikroiglic ženskam vrača napeto kožo in s tem tudi samozavest.

Katera obravnava je po vašem najbolj učinkovita v boju s celulitom?

Odlične rezultate dosegamo pri anticelulitnem tretmaju z endodermno terapijo, radio­frekvenčno terapijo (segrevanjem) in krioterapijo (hlajenjem). Gre za kombinacijo vakuumske masaže (stimulira prekrvitev in odvajanje limfne tekočine), segrevanja globljih plasti kože (stimulira določene celice, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna) ter površinskega hlajenja kože, ki povzroči zoženje in razširitev krvnih žil, posledica pa sta boljši dovod kisika in prekrvitev.

Anticelulitni tretma je učinkovit pri zastajanju limfne tekočine, odpravi celulit in pomarančasto kožo ter maščobne obloge, učvrsti ohlapno kožo, znatno se izboljša prepustnost kapilar, kar poveča pretok hranilnih snovi in kisika v celicah ter mehkih tkivih, zato se izboljšata mikrocirkulacija in tonus mišic.

Zelo učinkovita je tudi maderoterapija, to je masaža z lesenimi valjčki. Pomaga pri odpravi celulita in preoblikovanju telesa. Z valj­čki pritiskamo na maščobno tkivo in s tem razbijemo maščobne skupke ter pospešimo odtok limfe. Z anticelulitno mederoterapijo in vakuumsko masažo dosežemo boljšo mikrocirkulacijo in limfno cirkulacijo, zmanjšanje celulita in maščobe, razstrupljanje in odvajanje toksinov iz telesa, lepši tonus kože, piling, oblikovanje in dvig zadnjice ter odpravo bolečin.

Koliko obiskov je potrebnih za optimalen rezultat? Kako spremembe doživljajo vaše stranke?

Ni pravila glede tega, koliko terapij je treba izvesti. Ljudje smo si različni, imamo različne želje, pričakovanja in realne možnosti. Vsekakor svetujem, da si ženska najprej privošči prvo terapijo, in če ji ustreza, jo ponovi.

Zagotovo pa velja pravilo, da več terapij ko privoščimo svoji koži, boljši bodo rezultati. Da bi se znebili celulita, ki se je nalagal leta in leta, zahteva več kot eno terapijo, so pa že po prvi vidne spremembe – napeta koža, boljša prekrvitev, hitrejši limfni obtok in s tem izločanje toksinov …

Vedno pa rada dodam, da so učinki in njihovo trajanje boljši, če se boste poleg tretmajev tudi gibali, se zdravo prehranjevali in hkrati skrbeli za zadostno hidracijo.

Za lepo, napeto, pomlajeno in zdravo kožo obraza pa torej priporočate t. i. micro­needling?

V našem salonu izvajamo številne tretmaje, s katerimi lahko hitro in preprosto zavremo prezgodnje procese staranja kože in izboljšamo njen videz. Poskrbimo, da bo koža pomlajena, da bodo gubice zglajene in bo tonus kože boljši.

Je pa res, da je vse več povpraševanja po »micro­needling« terapiji. To je sodobna terapija, pri kateri z uporabo posebnega aparata in sterilnih mikroiglic, ki pro­drejo v povrhnjico in usnjico, povzročimo nadzorovano poškodbo kože, ki sproži proces celjenja in s tem proizvodnjo novega, boljšega kolagena in naravno regeneracijo kože. Rezultati so odlični. Opaziti je zmanjšanje in izboljšanje videza gub, povečanje čvrstosti (tonusa) kože, zmanjšanje razširjenih por, zmanjšanje in izboljšanje videza brazgotin, ki so posledica aken, ter zmanjšanje in izboljšanje strij.

Kaj je po vašem univerzalen recept za zdrav in samozavesten skok v toplo sezono?

Naredite nekaj zase, da se boste v svoji koži počutile kar se da najbolje. Včasih je dovolj že, če svoj obraz okrasite z iskrenim nasmehom.

Preberite še: Dermatologi opozarjajo: To so navade, ki najbolj škodujejo koži

Morda vas zanima tudi: Ana Ziherl Mali: Rastni faktorji so rolls-royce v svetu pomlajevanja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)