Tako se bomo ličili to pomlad (trendi so čudoviti)

Smernice pri ličenju, ki nas navdušujejo

22.2.2023 ob 9:55 | Foto: Linh Ha/Unsplash, Instagram | Avtor: Da. M.

Tako se bomo ličili to pomlad (trendi so čudoviti)

Tedni mode po svetu so se iztekli in poleg modnih smernic, ki jih lahko razberemo iz videnih kreacij, so tu tudi smernice ličenja, po katerih se bomo ravnali to pomlad in poletje.

Najopaznejše so tri in kar je najboljše, da vizažisti tokrat niso šli v ekstreme ter nas tako navdušili z ličenjem, ki je izredno nosljivo tudi v vsakodnevnem življenju. Torej, trendi se nagibajo v glamur starega Hollywooda, k povsem naravnemu videzu in pa make-upu z nežno zadimljenimi očmi.

Hollywoodski glamur

Pri prvem trendu, glamurju, je največji poudarek na rdečih ustnicah. To smo lahko videli na modni reviji Christiana Siriana, katerega revija se je odvila v hiši Elizabeth Taylor. Zato je bilo povsem pričakovano, da so bila dekleta naličena po navdihu 40. in 50. let prejšnjega stoletja. Glavna vizažistka Sofia Tilbury si je zamislila črno senčenje oči, ki ustvari mačji pogled, sijočo kožo in rdeče ustnice. Gre za klasiko, ki ne bo šla nikoli iz mode in jo lahko nosite prav vsak dan, čudovito pa boste videti tudi ob svečanih priložnostih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @laddybirkin

Negovana koža brez ličil

Tiste z lepo negovano kožo bodo najbolj navdušene nad trendom brez ličil. Ta je svoj vrhunec doži med pandemijo, ko smo bili vsi doma in se je marsikatera ženska vellahko posvetila negovalni rutini. Obsesija z lepo kožo pa se nadaljuje in edino pravilno je, da svoj trud pokažete tako, da obraza ne prekrivate z ličili. Tako si je manekenke zamislil tudi oblikovalec Christian Cowan, ki je na modno brv poslal minimalno naličena dekleta, do izraza pa je prišla sijoča koža.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHRISTIAN COWAN (@christiancowan)

Mehko zatemnjene oči

Z mehko zadimljenimi očmi pa sledimo trendu, ki je izredno nosljiv ob prav vsaki priložnosti. Tu ne uporabljamo črnih barvic, temveč bolj zemeljske, rjave odtenke, ki jim dodamo tudi malo rdeče. Ličenje lahko zaokrožimo se z bleščečim senčilom na notranji strani očesa. Koža, ustnice in obrvi ostanejo naravne, poudarek je na očeh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veronica Beard (@veronicabeard)

Preberite še: Ta tiktok trik bo rešil vaše suhe ustnice

Morda vas zanima tudi: Vračajo se čudovite modne sponke (takšne so najbolj moderne letos)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)