Suhi šampon bo tako učinkovitejši

Pričeska pa prav takšna, kot si želite.

8.5.2018 ob 4:03

blond_lasje_lepotica_micna.jpg

Suhi šampon je odlična zadeva, zato ga imate v svoji kopalnici tudi sami. Hitro vas namreč lahko reši iz zadrege tedaj, ko za običajno umivanje las ni časa.

Čeprav se zdi njegova uporaba povsem preprosta, je dobro poznati nekaj trikov, s pomočjo katerih bodo njegovi učinki res takšni, kot bi si želeli.

Uporabite ga zvečer

Zdi se povsem razumljivo, da ga nanesete zjutraj. Lasje naj bi tako sveži in lepi ostali ves dan. A kot opozarjajo frizerski mojstri, bodo učinki suhega šampona boljši, če ga boste uporabili zvečer.

Tako se bodo njegove sestavine dlje vpijale ter iz las in lasišča učinkoviteje odstranile odvečno maščobo ter umazanijo. Prav tako bo manj možnosti, da bi na laseh ostali izdajalski beli ostanki.

Nanesite ga pred vadbo

Uporaba suhega šampona po vadbi se zdi tako smiselna, kot umivanje zob pred spanjem, vendar bo bolje, če ga boste na lase nanesli pred in ne po telesni aktivnosti, saj bo tako sproti odstranjeval vlago in maščobe, ki jih lasišče izloča tedaj, ko se znojite v telodvadnici ali naravi. Po vadbi vam torej ostane samo še prhanje, vaša pričeska pa bo s pravo predpripravo brezhibna.

Vmasirajte ga v lasišče

Če ste menili, da sta zgolj nanos in krtačenje dovolj, ste se zmotili. Kot to velja za običajen šampon, je tudi suhega pametno vmasirati v lasišče. S tem se bo enakomerneje razporedil po laseh in lasišču ter bo izdatneje odstranil višek maščob, ki vam povzroča preglavice.

PREBERITE ŠE // 5 modnih kiksov, ki pokvarijo stajling

Avtorica: M. FL.
Foto:
Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)