Strokovnjakinja pojasnjuje, kako kopalne bombice škodujejo vagini

Pa tako čudovite so.

9.5.2017 ob 5:21

shutterstock_503654608.jpg

Kopalne bombice preprosto očarajo in sproščujoči kopeli zagotavljajo nove dimenzije. Zaradi pisanih barv, mehurčkov in vonjev se jim je skoraj nemogoče upreti. Na žalost pa imajo tudi temno plat, ki bi jo morali poznati: kopalne bombice niso vedno prijazne vaši nožnici. Kot so pred nedavnim zapisali na portalu self.com, so ti pripomočki za razvajanje polni umetnih barvil in kemikaliji, ki lahko porušijo občutljivo ravnovesje v vagini.

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku.  

Zdrava pH vrednost nožnice znaša od 4 do 4,5 in takšna zagotavlja pravo ravnovesje bakterij, ki jo ščitijo pred patogenimi mikroorganizmi. Kopalne bombice spremenijo pH vrednost in s tem se poruši bakterijisko ravnovesje. Jennifer Wider, strokovnjakinja za žensko zdravje pravi: "Ti dodatki topli kopeli na žalost vsebujejo veliko kemikaliji, ki negativno vplivajo na bakterijsko floro vagine, s tem pa povečajo tveganje za okužbe spolovil. Prav tako so dokaj dražeče in lahko povzročijo vnetja na intimnih področjih."

bombice.jpg

Dobra novica v celotni zgodbi je, da obstaja možnost, da bombice na vaše spolovilo ne bodo vplivale slabo. "Veliko žensk jih uporablja in pri tem jih ne doleti nobena težava, če pa ste občutljivejši in dovzetni za tovrstne okužbe, se jim je bolje izogniti," je povedala Widerova.
In v kolikor po kopanju z njimi opazite srbenje, rdečico ali spremenjen vaginalni izcedek, obiščite ginekologa ter se naslednjič uprite pisani in dišeči skušnjavi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)