Štirje preprosti triki za lažje lakiranje nohtov

Če vam lakiranje še vedno povzroča preglavice, sledite tem nasvetom.

23.2.2016 ob 12:30

shutterstock_327781181.jpg

Lakiranje doma je lahko za nekatere cel podvig. Če vaša leva roka še ne obvlada čopiča, je lahko vse skupaj cela zmeda. Vaja sicer dela mojstra, a preden postanete to, si lahko pomagate s temi triki.

Preden se lotite barvanja, se umirite in osredotočite samo na to opravilo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Palce vedno prihranite za konec. Zelo so priročni, kadar greste malce čez rob in treba takoj "počistiti" nezgodo. S palci lahko hitro pobrišete lak na koži, ki se še ni posušil.

Ne bojte se nedominantne roke. Če ste desničarka in imate velike težave z držanjem čopiča v levi roki in lakiranjem desne, si lahko pomagate takole: primite čopič v levo roko in ga trdno držite, roko pa imejte povsem pri miru. Z desno se nato pomikajte pod čopičem in skušajte s prsti dresti tako, da lovite barvo, ki jo drži leva roka. Levičarke se zadeve lotite obratno.

Ne skrbite, če se barva laka ujame na kožo. Pustite, da se lak povsem posuši (najbolje čez noč), zjutraj pa pod prho lak s kože preprosto olupite.

Lakiranja se lotite pred opravilom na računalniku. Če vas čaka odpisovanje elektronske pošte in brskanje po spletu, si nohte nalakirajte tik pred tem. Lak se bo med tipkanjem lahko posušil brez bojazni, da bi ga uničili. Vsa druga opravila namreč predstavljajo preveliko tveganje. Razen ležanje na kavču.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)