Tako boš imela goste, zdrave in lepe trepalnice

Za lepe in bujne trepalnice ne potrebujete umetnih dodatkov.

24.2.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tako boš imela goste, zdrave in lepe trepalnice

Lepe, goste in dolge trepalnice so sanje vsake ženske. Do njihovih uresničitev si mnoge pomagajo z umetnimi trepalnicami ali s podaljški, kar pa v veliko primerov sploh ni potrebno.

Kajti z nekaj preprostimi koraki je mogoče okrepiti in poskrbeti za zdravje in lepoto naravnih dlačic. Sledeči štirje bodo po pisanju portala Miss7 nedvomno pripomogli k temu.

Odstranjujte maskaro

Prvi in najpomembnejši korak. Vsak večer z dlačic temeljito in dosledno odstranjujte maskaro. Kajti stare in zasušene obloge te povzročajo slabljenje trepalnic ter njihovo lomljenje in izpadanje.

Pri odstranjevanju bodite nežni, ne izvajajte preveč močnih pritiskov, ki bi lahko povzročili izpadanje trepalnic. Najboljši način je, da na blazinico nakapljate nekaj kapljic sredstva za odstranjevanje, jo položite na oči ter počakate, da se ličilo nekoliko zmehča.

 

Pri tem velja upoštevati še eno opozorilo: vodoodporne maskare uporabljajte le občasno, saj te zahtevajo grobe prijeme pri odstranjevanju in zato niso prijazne zdravju ter gostoti naravnega okraska oči.

Ne pozabite na kožo okoli trepalnic

Potem, ko z dlačic odstranite maskaro, negujte kožo, iz katere rastejo. Nežno z vatico ali vatirano palčko očistite rob veke in tako preprečite, da bi se tam prisotne žleze zamašile, poškodovale korenine trepalnic in izzvale neljuba vnetja.

Uporabljajte serume

Zdravje in lepoto trepalnic lahko okrepite s temu namenjenimi serumi za nego. Ti so na voljo v drogerijah, učinkovito je tudi običajno ricinusovo olje.

Na trepalnice ga nanesite vsak večer po čiščenju.

Privoščite jim predah

Res je, da ličila, s katerimi poudarjate oči in tudi trepalnice, pripomorejo do lepšega videza, a včasih koži in dlačicam privoščite kakšen teden ali vsaj nekaj dni počitka ter jih negujte samo z naravnimi olji. Tako se bodo lahko regenerirale, utrdile in zgostile na povsem naraven način.

Tudi če uporabljate umetne trepalnice ali podaljške teh, se jim od časa do časa odpovejte. Sicer boste na dolgi rok z njimi dlačicam povzročili več škode kot koristi.

Preberite še: Resnica o vplivu ricinusovega olja na rast trepalnic

Morda vas zanima tudi: Podlaga za sanjske trepalnice (vse o primerjih za trepalnice)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)