Žlička za trepalnice, vžigalica za nohte

Pripomočki. V vašem domu se skriva malo morje lepotnih pripomočkov, le najti jih je treba.

8.12.2014 ob 12:36

Preden se odločite za zapravljanje denarja za nove lepotne pripomočke, dobro pobrskajte po svojem domu, saj boste našli kar nekaj uporabnih stvari. Žličko, vžigalice, lepilne listke in celo kavne filtre. Z nasveti strokovnjakov se jih naučite uporabljati.

Žlička za trepalnice

Supermanekenka Miranda Ker je nedavno razkrila, da dramatični pogled včasih ustvari kar z žličko, kadar nima pri roki klešč za kodranje. Vizažistka Sophia Price pravi, da je to pravzaprav zelo preprosto. "Izbočeni del žličke prislonite za trepalnice in s palcem nežno pritiskajte za nekaj sekund, dokler na trepalnicah ne boste opazili izbočenosti. Za še boljši učinek žličko predhodno segrejte medprsti. Maskaro nanesite takoj."

Vžigalice namesto pilice

Če pri roki nimate pilice, natrgan noht popilite kar z glavico vžigalice. "Super rešitev - vžigalica dela čudeže pri nujnih primerih," pravi kozmetičarka Roxanne Campbell.

Kavni filtri za mastno kožo

Če je vaša koža po nanosu ličil še kar mastna, lahko zadrego rešite z vpojnimi lističi, a če jih nimate pri roki, vas bodo rešili tudi kavni filtri, ki jih razrežete na manjše koščke. Kavni filtri so namreč narejeni iz supervpojnega materiala, ki bo vpil ves odvečen sijaj.

Lepilni lističi za ličenje

Seksi mačji pogled, ki ga ustvari tekoče črtalo za oči, boste veliko lažje dosegle s pomočjo lepilnih lističev. Vizažistka Julia Carta je razložila, kako: "Ob kotiček očesa prilepite manjši košček lepilnega lističa, predlagam, da ga prilepite pod kotom. Rob lističa naj vam služi kot ravnilo, ob katerem zarišete črto. Potem se le še odločite, kako dolga naj bo, oziroma, kako dramatičen pogled si želite."

Zobna ščetka za večnamensko uporabo

Če so vaše ustnice velikokrat razpokane, jih namažite z vlažilno kremo, nato pa jih nežno zdrgnite s čisto ščetko. Uporabite jo lahko tudi za česanje obrvi, kar priporočajo celo frizerji: "Ščetko rahlo posprejajte z lakom za lase, nato pa s ščetko nežno potegnite po dolžini obrvi." Vizažistka Julia Carta pa še svetuje, da jo lahko uporabite za odpravljanje temnih madežev, ki jih za seboj pusti samoporjavitvena krema. "Ščetko premažite z vlažilno kremo, nato pa z njo rahlo podrgnite po madežih."


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)