Skrivnosti žensk z lepimi rokami

Le kaj počnejo z njimi.

11.6.2017 ob 5:00

roke_ThinkstockPhotos-162423287.jpg

Vas je pogled na roke in nohte (oziroma na tisto, kar je od njih ostalo) kdaj spravil v zadrego? Ali vas je vselej, kadar se rokujete, malce sram, saj so vaše roke hrapave kot brusni papir? Brez skrbi, zadeva je rešljiva. Le zgledujte se po tistih, katerih roke so vselej lepe, nežne, skratka brezhibne. Res je, k temu nekoliko pripomore genetika, pa tudi upoštevanje sledečih sedmih namigov. Kaj torej počno ženske, ki se lahko pohvalijo s popolnimi rokami?

Več uporabnih napotkov vas čaka na Facebooku.  

Ne izpostavljajo jih vroči vodi (ali z njo vsaj ne pretiravajo)

Dejstvo številka ena: vroča voda je koži, torej tudi rokam, neprijazna. Ne samo, da jo izsuši, saj iz nje spira naravno maščobo in vlažnost, uničuje in mehča tudi nohte. Roke umivajte z mlačno vodo, posodo pomivajte z rokavicami ter ne pretiravajte  z vročimi kopelmi.

Povsod imajo kreme za roke

Eno v torbici, eno na pisalni mizi, eno na kuhinjskem pultu, eno v kopalnici in eno v spalnici. Tako nikoli ne pozabijo nanjo, jo redno nanašajo in s tem hranijo kožo na rokah podnevi in ponoči. Menite, da pretiravajo? Verjemite, konstanta vlažnost zagotavlja mehkobo rok sedaj ter še leta kasneje.

PREBERITE še // Osem živil za lepe in zdrave nohte

Izdelke za nego obraza in telesa uporabljajo tudi na rokah

Piling obraza? Da. Kaj pa rok? Prav tako. Uporabite ostanek pilinga in z njim negujte roke. Drži, malenkosti štejejo.

roke.jpg

Skrbijo za ob nohtno kožico

Zapomnite si: zdrava kožica pomeni zdrave nohte. Občasno jo zmasirajte s kapljico olja (kokosovega, mandljevega, olivnega). Takšno nego si privoščite čim pogosteje. Z njo res ne morete pretiravati, zlasti, če se vaša obnohtna kožica zaradi premalo vlage že lušči.

Kožice nikoli ne strižejo

Temveč jo samo potisnejo proti nohtu. Nežno, s primernim pripomočkom vsake dva dni. Tako svoje nohte varujejo pred okužbami. Umazanijo za nohti pa očistijo takoj. (Ne tedaj, ko jim je dolgčas na sestanku).

PREBERITE še // Odkrijte lepotne tretmaje, ki so jih uporabljale že Egipčanke

Redno nanašajo zaščito pred soncem

Prav tista na rokah je najbolj izpostavljena sončnim žarkom, zato se začne najhitreje starati (pomislite na vene in temne lise), najboljša zaščita pred njimi je tuba z zaščitno kremo v torbici.

Občasno si privoščijo manikuro

Ni treba, da se k manikerju podate enkrat ali celo dvakrat na teden (razen, če si to želite in lahko privščite), a vsaj enkrat na dva meseca tudi vi svoje roke zaupajte nekomu, ki se na nego teh ter urejanje nohtov dobro spozna. Tako kot pri laseh, se malce profesionalne nege izplača.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)