Najboljša nega kože za ta letni čas

Ni zgolj zaščita pred soncem.

28.5.2016 ob 6:30

obraz_shutterstock_55552066.jpg

Ni dvoma, prihaja. Poletje. Sproščen čas norčij, veselja, zabav, kopanja in sonca. Komaj ga že čakamo. Da pa bo res prijetno in da koža med njim ne bi preveč trpela ter bo september dočakala sveža, upoštevajte sledečih pet pravil za njeno poletno nego.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Manj pilinga

Mehanični pilingi iz kave in sladkorja za telo? Seveda. Kemični obrazni piling s salicilno ali drugo kislino? Z njimi ne pretiravajte. Raje tudi obraz enkrat na teden negujte z mehaničnimi pilingi, kemični povečajo občutljivost kože in ta je dovzetnejša za poškodbe sončnih žarkov. 

Več vitamina C

Tega pogosteje vključite v prehrano ter izberite kozmetične pripomočke, ki ga vsebujejo v višjem odstotku. Vitamin C je močan antioskidant, ki varuje kožo pred vplivi sončnih žarkov ter tako zavira poškodbe, ki jih ti povzročajo na njeni površini.

Pogosteje nanašajte sončno kremo

Zlasti to upoštevajte, če je vaša koža mastna. Naravna olja omilijo delovanje sončne kreme, ta posledično nudi nižjo zaščito, kot je navedeno na njeni embalaži. Takoj, ko opazite, da se polt (zlasti na čelu in nosu) masti, ponovite nanos. Tega redno obnavljajte tudi po kopanju in otiranju, ter ne skoparite s količino kreme.

tus_shutterstock_128585342.jpg

Prhajte se z mlačno vodo

Ne samo, da vroča prha poleti prav nič ne prija, škoduje še celo bolj, kot pozimi, saj kožo še dodatno izsuši. Tudi premrzla ni priporočljiva. Najboljša je mlačna, polt po njej pa samo popivnajte z brisačo in je nikar pregrobo ne brišite.

Obvezno vlaženje

Po vsakem prhanju kožo obvezno navlažite s primernim losjonom. Zlasti je to pomembno, če ste utrpeli sončne opekline. Hladilni losjon jo bo navlažil, nahranil in spodbudil njeno celjenje ter obnovo. Izberite formule na naravni osnovi, ki bodo v čim manjši meri dražile polt.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)