Šest skrivnosti deklet s čudovito kožo

Da boš takšno imela tudi ti.

12.11.2017 ob 5:55

koza_micna.jpg

Nikoli ne ležeš v posteljo, ne da bi pred tem odstranila ličila, končno si našla tonik in masko, ki sta kot nalašč zate, a še vedno nisi povsem zadovoljna s svojo kožo.

Želiš si, da bi ta bila popolna, a na žalost ni takšna. Torej si poglej, kaj počnejo sodelavka, prijateljica in vse tiste, ki se z njo lahko pohvalijo, ti pa jim po tihem zavidaš.

Perejo prevleke za vzglavnike. Pogosto.

Četudi je tvoj obraz zvečer čist in navlažen, tedaj, ko se boš zbudila, morda ne bo takšen. Kajti na tvojem vzglavniku je, če prevleke zanj ne pereš dovolj pogosto, veliko odmrlih celic kože, kožne maščobe in druge nesnage.

Da bi z njimi v kar najmanjši meri prihajala v stik, naj ta kos blaga v pranje roma vsaj enkrat na teden. Res je, perila bo več, a prav zato bo tvoja koža čistejša in lepša.

Čistijo svoj telefon

Ure lahko klepetaš s prijateljico ali mamo in med tem ob licu držiš telefon. A vendar, če je zaslon tega umazan, posledice dolgega pogovora ne bodo le na novo pridobjene informacije, temveč tudi izbruh mozoljev.

Pomisli, kaj vse se tedaj, ko tvoja napravica počiva v žepu, na mizi, v torbici ali ko jo primeš z umazanimi rokami, prenese na njen zaslon. Fuj! Zato ga večkrat očisti s primernim čistilom, še bolje pa bo, če boš med pogovori uporabljala slušalke.

Pijejo veliko vode

Redna hidratacija je ključ do zdravja in lepote. Pozitivno namreč vpliva tudi na kožo. Med drugim ti bo pomagala, da se boš končno znebila nadležnih vrečk pod očmi, ki so pogosto prav posledica dehidracije, zaradi katere se odvečna tekočina zadržuje na občutljivih področjih obraza.

Upoštevajo pravilo treh sekund

To zapoveduje, da bi hranilno ali vlažilno kremo morala na še vlažen obraz nanesti najkasneje v treh sekundah potem, ko ga umiješ z vodo. Zakaj? Vlažna koža omogoča boljšo absorpcijo hranljivih sestavin iz kreme, ki jo uporabljaš.

Zavedajo se pomena spanca

Meniš, da je lepotni spanec zgolj mit? Pomisli še enkrat. V publikaciji Royal Society Open Science nedavno objavljeni izsledki študije so pokazali, da že nekaj ur pomanjkanja spanja negativno vpliva na zdravje in videz kože. Torej imaš še en odličen razlog, da zvečer prej ležeš v posteljo.

Redno vadijo

Dejstvo: vadba izboljšuje krvni pretok po celem telesu in tako v kožo pride več kisika, ki zagotavlja polti tisti poseben sijaj. Ne glede na to, kakšna vadba ti najbolj leži, poskrbi, da si boš vsaj nekajkrat na teden zanjo vzela čas.

Redno znojenje prav tako odpravlja stres in pripomore k boljšemu spancu. Oboje pa seveda znatno vpliva tudi na lepo, zdravo in gladko, torej popolno kožo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)