Šest obveznih kozmetičnih preparatov za ženske po štiridesetem

Zrela koža zahteva izdatno nego, vse kar potrebuje pa ji lahko zagotovi premišljeno izbrana kozmetika.

1.7.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest obveznih kozmetičnih preparatov za ženske po štiridesetem

V pestri ponudbi kozmetičnih izdelkov je težko izbrati tiste, ki koži resnično zagotavljajo vse, kar v določenem obdobju življenja potrebuje. Zato so vaše police v kopalnici založene z neštetimi pripomočki: od posebnih krem, mask, pilingov, tonikov, pudrov in še bi lahko naštevali.

A zadeva je veliko preprostejša, kot se zdi. Da bi zožili svoj izbor, Pure Wow niza zgolj šest kozmetičnih pripomočkov, ki so nepogrešljivi za nego kože po štiridesetem.

Nežno čistilo obraza

"Nežno in učinkovito čistilno sredstvo je prav tako pomembno, kot sta kakovostna vlažilna krema in primerna zaščita pred soncem," je povedala dermatologinja Sara Perkins in dodala:

"Primeren čistilni preparat, s katerim vsak večer temeljito očistite obraz in vrat, je priporočljiv že v dvajsetih, pri 40. pa je čiščenje z njim obvezno. Naj ne vsebuje alkohola in drugih dražečih snovi in si priskrbite takšnega, ki ohranja naravno Ph vrednost kože."

Krema z zaščitnim faktorjem

Ta na seznamu seveda ni presenečenje. "Zaščita kože pred sončnimi žarki je obvezen korak lepotilne in negovalne rutine, ki ga ne bi smeli nikoli preskočiti, zlasti pa bi morali pri tem biti dosledni potem, ko na torti upihnete 40 svečk," opozarja dermatologinja Rachel Nazarian in dodaja, da naj zaščitni faktor znaša vsaj trideset in kožo z njim varujte vse leto, ne glede na to, ali zunaj sije sonce ali nebo prekrivajo oblaki.

Kakovostna vlažilna krema

"Z leti polt postaja vse bolj suha in tanka, zato je izdatno vlaženje po 40. obvezen korak negovalne rutine" pojasnjuje Perkinsonova in priporoča izbiro krem z maščobnimi kislinami, hialuronsko kislino ali ceramidi.

Te sestavine polti zagotavljajo prepotrebno vlago, hkrati ji jo pomagajo zadrževati.

Serum z antioksidanti

Prej, kot ga boste začeli uporabljati, bolje bo. "Antioksidanti kožo varujejo pred vplivi prostih radikalov, nevtralizirajo morebitno škodo, ki so jo ti že pustili na njej in preprečujejo prezgodnje staranje," navaja Nazarianova, ki priporoča serume, obogatene z vitaminoma C in E.

Oba delujeta antioksidativno, blažita videz drobnih gubic, zavirata nastajanje novih in izboljšujeta teksturo kože.

Krema z retinolom

"Retinol dokazano spodbuja nastajanje kolagena, s tem skrbi za elastičnost polti in manjša vidnost drobnih gub. Ključno pri njegovi uporabi je doslednost in nanos zvečer, torej naj bo z njim obogatena nočna krema," navaja strokovnjakinja za nego kože Lisa Guidi.

Krema za kožo na področju oči

Dvomite o učinkovitosti tovrstnih krem? Niste edini, a vse tri strokovnjakinje se strinjajo, da je naložba vanje upravičena. Koža okoli oči je namreč posebej občutljiva in na njej se najprej pokažejo sledovi časa.

Tovrstni pripomočki so namenjeni izboljševanju elastičnosti občutljive kože, ji dovajajo vlago in skrbijo za njeno zdravje ter lep videz. Na mesta, ki jim je namenjena, jo nanašajte z nežnim tapkanjem in nikoli z grobim vtiranjem, da ne bi še spodbudili nastanka drobnih gub.

Preberite še: 11 neobičajnih razlogov za neučinkovitost kozmetike

In še: Lepotni trendi 2020, s katerimi boš brez velikega truda čudovita vse poletje

Morda vas zanima tudi: Zakaj koža ljubi med


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)