Šest nasvetov za ličenje, ki vas bo pomladilo

S pravilnimi tehnikami ličenja smo lahko pomlajeni v nekaj sekundah.

26.11.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Šest nasvetov za ličenje, ki vas bo pomladilo

Želite biti v trenutku deset let mlajši na pogled? Z nekaj triki z ličili je sprememba videza zelo preprosta naloga. Če želite ohranjati mladosten videz, seveda ne gre brez redne in skrbne nege s primernimi sredstvi, gibanja na zraku in pitja dovolj vode, kratkoročno pa lahko nekaj let mlajši vtis ustvarite kar s pomočjo ličil.

Poudarite trepalnice

Poskrbite, da bodo oči prva stvar, ki jo bodo opazili na vašem obrazu. Čeprav se sliši prežvečeno, vsekakor drži, da so oči ogledalo duše, njihova lepota pa z leti ostaja nespremenjena. Da bi preusmerili pozornost nanje, uporabite maskaro, ki podaljša trepalnice. Oči bodo tako brez pretiranega truda v trenutku videti večje in mladostnejše. Izogibajte se temnemu senčenju tik ob očeh in poudarkom s črtalom, saj vizualno postarajo. Z leti trepalnice postanejo tanjše. To težavo bo rešil večplasten nanos maskare.

Kremna podlaga namesto pudra

Če vaša koža ni več popolnoma gladka, se izogibajte pudrom v kamnu in prahu, pa tudi podlagam, ki vsebujejo suhe delce. Raje izberite kremno podlago, ki kožo hkrati navlaži, saj se boste tako izognili nabiranju delcev v gubah, zaradi katerih ste videti starejši. Če želite vseeno zaključiti videz s pudrom v prahu, ga nanesite v zmernih količinah. Pred nanašanjem otresite čopič, obraza pa se z njim dotikajte čim bolj narahlo.

Raje izberite kremno podlago.

Mladostna rdečica

Kremno rdečilo za lica v rožnati ali barvi breskve je kot čudežni eliksir mladosti, saj pomladi celoten obraz. Pazite le, da z njim ne boste pretiravali, saj ima preveč izrazita barva na licih nasproten učinek.

Posvetlite dele obraza

Uporaba osvetljevalcev je dvorezen meč, saj lahko z napačnim nanosom še bolj poudarimo drobne linije in se tako navidezno postaramo. Zagotovo pa ne boste zgrešili, če boste osvetljevalec nanesli na ličnice in v notranje kotičke oči ter tako pričarali na obraz zdrav in naraven lesk mladostne kože.

Dnevno in večerno ličenje

Strokovnjaki obljubljajo, da s klasičnim ličenjem ne moremo zgrešiti. Pri dnevnem ličenju se vselej obnesejo naravni odtenki, tudi nežni poudarki z zemeljskimi toni. Pri večernem ličenju ne moremo zgrešiti z zadimljenimi očmi ali rdečimi ustnicami – odvisno od tega, kaj želimo poudariti na obrazu.

Proti temnim kolobarjem

Temni kolobarji pod očmi nas zelo postarajo, vendar uporaba korektorja včasih vse skupaj le še poslabša. Skrivnost je v izbiri primernega odtenka korektorja. Večina je namenjenih prekrivanju mozoljev, zato na temne kolobarje ne delujejo, kot bi morali. Izberite takšnega z rdečim, rožnatim ali rumenim oziroma oranžnim podtonom. Izogibajte se korektorjem v stiku, temveč izberite kremastega, ki se na obraz nanaša s čopičem.

Preberite še: Najboljši način za zdravljenje razpokanih ustnic

Morda vas zanima tudi: Z biotinom bogata živila za lepe lase in čvrste nohte


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)