Manikerji opozarjajo: Z nohti ne počnite tega

Pri skrbi za nohte se izogibajte napakam, ki škodujejo roževinastim ploščicam in tudi zdravju.

19.11.2020 ob 5:40 | Foto: Sam Edwards/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Manikerji opozarjajo: Z nohti ne počnite tega

Ker so v času epidemije kozmetični saloni zaprti, ne preostane drugega, kot urejanje nohtov doma. Da pa bi bili rezultati domače manikire takšni, kot jih pričakujete, se izogibajte pogostim napakam pri urejanju nohtov. Česa lepim nohtim v korist ne bi smeli početi, niza Miss7.

Pregrobo urejanje obnohtne kožice

Ne samo nohte, negovati in urejati je treba tudi kožico, ki jih obdaja. Vendar z njo ravnajte nežno, kar pomeni brez rezanja s škarjicami ali s ščipalnikom, saj to privede do poškodb in celo krvavitev.

Najboljši način je uporaba temu namenjenih pripomočkov, s katerimi kožico nežno potisnete proti robu nohta. Nato jo nahranite in navlažite z mastno, hranljivo kremo ali s temu namenjenim gelom.

Odlašanje z odstranjevanjem laka  

Se zgodi, da za urejanje nohtov zmanjka časa, lak na njih se zato začne luščiti, kar rokam ne zagotavlja najboljšega vtisa, hkrati lak, ki predolgo ostaja na nohtih, škoduje roževinastim ploščicam.

Zato ga odstranite še preden se začne luščiti sam ali nalakirani nohti toliko zrastejo, da je na njih viden narastek.

 

Grizenje nohtov

To ni le grda, je tudi zelo nezdrava navada, ki škoduje nohtom, zobem in zdravju nasploh. Grizenje nohtov je v vsakem primeru velik ne in najbrž je odveč poudarjati, da pogrizeni ne glede na manikiro ne morejo delovati urejeno in privlačno.

Odstranjevanje laka z zobmi

Na nohtih imate lak, ki se ga, kadar vam je malo dolgčas, lotite kar z zobmi. Početje, ki ne prinaša nič dobrega, saj uničuje estetski vtis nohtov, s tem, ko jih napadate z zobmi, pa poškodujete tudi njihovo površino in na njih ostanejo trajne poškodbe, ki jih je le težko zakriti z lakom.

Nepravilno krajšanje nohtov

Ščipalnik ni najboljša izbira, tako kot tudi ne škarjice. Oboje je namreč do nohtov pregrobo, hkrati je s temi pripomočki težko izvajati natančne reze. Nohte raje krajšajte s primerno pilico. Res je, da postopek z njo traja malo dlje, a rezultat bodo ravno prav skrajšani in lepo oblikovani nohti.

Preberite še: Dejanja, zaradi katerih greste vaši kozmetičarki res na živce

Morda vas zanima tudi: 7 usodnih napak pri domači manikiri


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)