Šest napak, ki jih počnete pri nanašanju maskare

Najosnovnejši del ličenja, ki pa ima ogromno skrivnosti.

4.4.2017 ob 7:20

maskara_shutterstock_579439681.jpg

Marsikatera ne uporablja pudra, senčil, rdečila za lica, niti šminke. To so zagovornice minimalnega ličenja, med katerimi pa jih velika večina vseeno uporablja maskaro. Ta čudežni komplet ščetke in barve nam odpre pogled in poudari oči ter je ravno zato obvezen del jutranjega rituala. Nanašanje maskare imamo ženske v krvi in vsaki se zdi, da ga povsem obvlada. Pa je res tako?

Predstavljamo šest napak, ki jih med nanašanjem maskare zelo verjetno počnete.

Začnete z zgornjimi trepalnicami

So vam znani zoprni madeži, ki jih maskara pusti pod vašimi očmi, če prehitro pomežiknete? Da bi jih preprečili, začnite z barvanjem spodnjih trepalnic, sicer se bo maskara z zgornjih trepalnic razmazala, ko boste pogledali navzdol. Ko mažete zgornje trepalnice, glejte naravnost, ne navzgor. Preizkusite tudi cikcak nanašanje maskare, kar bo ustvarilo bolj zaobljen videz trepalnic.

Krtačko preveč napolnite

Vam je še preveč znano živčno gibanje, ko krtačko potiskate noter in ven iz maskare? Tega nikar ne počnite, saj s takšnim početjem v maskaro spuščate zrak, ki pa barvilo osuši. Suha maskara povzroča grudice. Namesto tega s krtačko raje zakrožite po steklenički, ko boste s palčko zunaj, pa ne pozabite obrisati odvečnih ostankov na krtački.

mascara_shutterstock_489438055.jpg

PREBERITE še // Za slabe trepalbice smo krivi sami

Uporabljate staro maskaro

Da bi se izognili infekcijam, morate redno menjavati vse lepotne proizvode, ki so v stiku z vašimi očmi. Maskaro naj bi menjavali na šest mesecev, če pa se vam zdi grudasta, jo seveda zamenjajte že prej.

Povsod po trepalnicah nanašate enako

Nanašanje maskare povsod po trepalnicah enako ne prinese učinka, ki bi ga sicer lahko dosegli. Če so vaše oči precej narazen, boste lep pogled dosegle, če več maskare nanesete na notranjo stran očesa. Če pa so skupaj, bo seveda veliko lepše, če pogled odprete tako, da bolj poudarite zunanji rob trepalnic.

PREBERITE še // Fantastičen trik za povečanje volumna trepalnic

Nimate kodralnika za trepalnice

Nekateri se tega pripomočka celo bojijo, mnogi ga niti nimajo, a prav bi prišel vsem. Z uporabo kodralnika bodo vaše oči videti večje. Namestite ga na rob, pri tem pa bodite previdne, da vanj res ne zaide del veke, in ga stisnite za 10 sekund.

Maskare ne očistite dobro

Redno čiščenje kože je izrednega pomena, pa ga izvajamo pravilno? Kolikokrat se vam zgodi, da imate ostanke maskare še vedno na trepalnicah, ko se odpravite v posteljo? Posebno težko je očistiti vodoodporne maskare, prav zato je pomembno, da oči čistimo z izdelki, ki so namenjeni zgolj temu. 

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)