Mičnina delavnica ličenja: Imam primeren puder? #mičnaseliči

O podlagi, čopičih in poudarjanju naših atributov na prvi Mičnini delavnici ličenja.

31.3.2017 ob 8:35

014.jpg

Ducat deklet se je sinoči o ličenju naučilo marsikaj novega. Na primer, da pudra oziroma podlage nikoli ni pametno nanašati s prstom, temveč bomo lep nanos dosegli s čopičem. Na prvi Mičnini delavnici ličenja z vizažistko Martino Borščak smo se učile osnov ličenja, izvedele, kako pomembna je redna nega kože in videz zaokrožile z zapeljivim smokey eyes make-upom.

V čudovitem ambientu Viki's Bar v središču mesta so se udeleženke delavnice ličenja lahko posvetovale o zase najbolj primernem odtenku pudra in na koncu spoznale, da je, sploh za mlado kožo, v resnici veliko bolj primerna BB krema. Preizkusile smo Misshino BB kremo in se navdušile nad lahkotnim občutkom, ki ga pusti na koži.

hrana_manjsa.jpg

Martina nas je naučila, da odtenek podlage nikoli ne sme biti temnejši, niti svetlejši od našega tena, temveč se mora povsem zliti z našo kožo. Delovati more le prekrivno, barvo, če si na primer želimo videza posončene kože, pa dodajamo s senčili oziroma blusherji. »Blusher ni nič drugega, kot senčilo v večji embalaži,« je povedala Martina, ki nas je naučila, naj ličila kupujemo z mero zdrave pameti, saj zagotovo ne potrebujemo vsega, kar nam ponujajo v drogerijah.

015.jpg

In kako nanašamo podlago? Prvi korak je seveda očiščena koža, ki jo dobro navlažimo. Potem si po obrazu nanesemo podlago, da se krema oziroma tekoči puder v stiku s kožo ogreje, in nato s čopičem tapkamo in enakomerno porazdelimo po obrazu. »Na mestih, kjer se naša koža sveti, recimo po čelu in nosu, si lahko, seveda če nas to moti, nanesemo še malo pudra v prahu,« je svetovala Martina Borščak, ki v svoji Šminkarnici vodi individualne tečaje ličenja.

013.jpg

Martininemu predavanju je sledila akcija! Punce so pokazale, kaj uporabljajo same in pri večini se je izkazalo, da imajo povsem primerne produkte, le še kakšen trik za popolno izvedbo so izvedele in vse so se same naličile kot prave profesionalke.

Poleg številnih novih znanj in nasvetov o ličenju pa so vse udeleženke iz delavnice odnesle Misshine negovalne izdelke, s katerimi bodo nahranile svojo kožo in dekorativne izdelke Catrice. Ena od udeleženk pa je v žrebu zadela individualni tečaj ličenja pri Martini v Šminkarnici!

07.jpg

Bi bila naslednjič z nami? Spremljaj Mično, tudi na Facebooku, saj bomo kmalu ponovile in se še naprej učile skrivnosti ličenja.

V galeriji si oglejte utrinke včerajšnjega ženskega druženja ob ličilih in penini. 

Avtorica: Da. M. 
Fotografije: Črt Piksi, Da. M. 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)