Lepotni odmerek: Idealna maskara – misija nemogoče?

Katarina tokrat išče najboljšo maskaro. Jo je našla?

18.4.2016 ob 8:20

slika.jpg

Če je verjeti Marilyn Monroe, so diamanti dekletov najboljši prijatelj, jaz pa bi dodala na seznam še dobro, kaj dobro, idealno maskaro. Samo poglejte, kako dandanes proizvajalci tega 'krtačkastega' čudeža tekmujejo, kdo bo naredil bolj oh in ah in ulala različico, s katero bomo ubijale, zapeljevale, do konca uničile moško populacijo, se izenačile z najbolj divjo in najlepšo mačko, postale kraljice, princese, fatalke … Vse to namreč obljubljajo imena današnjih maskar in v to smo najbrž ženske proizvajalce prignale same s svojimi željami po kar najbolj opaznih, temnih, gostih, privihanih trepalnicah. Trepalnicah?

Pravzaprav hočemo metle, če smo iskrene. Sem velika ljubiteljica šmink, sploh rdečih, ampak če bi lahko izbrala samo en lepotilni izdelek, ki bi ga vzela na pregovorni samotni otok (tam se tako ali tako ne bi ličila, zato je hipoteza pravzaprav nesmiselna), potem bi bila odločitev med pudrom in maskaro zelo zelo težka. In čeprav se mi zdi lepa koža brez nepravilnosti eden od lepotnih idealov, bi se vseeno odločila za maskaro. Zakaj? Ker ta lepotni čudež odpre oči in s tem cel obraz, jih lepo uokviri in poudari njihovo barvo. Žal spadam med tiste, ki nimamo naravno gostih, dolgih in ukrivljenih trepalnic. Pravzaprav so brez maskare videti, kot da jih sploh ni, saj je zadnja tretjina čisto blond. Privihane in goste? Mogoče v naslednjem življenju! Do takrat pa moram pač uporabljati maskaro, če želim čudež. Tokrat sem pod drobnogled vzela pet maskar, ki so mi v zadnjem času prekrižale pot in sem jih tudi dodobra preizkusila.

Od maskare glede na prej opisani status svojih trepalnic seveda pričakujem veliko, pa vendar nič več kot to, kar pač obljubljajo vse današnje maskare, ki imajo večinoma že v imenu vse mogoče superlative, presežke in nadnaravne pridevnike. Želim si torej obarvanost, volumen, če pa se trepalnice še malce podaljšajo, seveda ne more škodovati. Glede privihanja nisem natančna, če želim takšen učinek, uporabim klešče. Če to opravi že maskara, pa tudi prav.

maskare_1.jpg

Essence Lash Princess Volume in Essence Lash Pincess False Lash Effect 

'Sestrici', ki si delita enako embalažo, le da je ena okrašena in popisana z zeleno, druga pa rožnato), sem preizkusila brez pričakovanj, saj se mi je zdelo, da za tako nizko ceno (manj kot 4 €) ne more biti nič posebnega. Najprej sem preizkusila volumensko (rožnato) z ukrivljeno klasično krtačko in v hipu so se mi trepalnice spremenile v zavidljivo lepe, podaljšane, zgoščene pahljače. Za tak učinek ni bilo treba dodajati novih plasti, ampak se to zgodi praktično v nekaj potezah. Žal sledi 'ampak', maskara se namreč ni izkazala kot pretirano obstojna in je v nekaj urah okoli oči kar nekaj prahu. Ampak ne glede na to ji za tak učinek ob misli na ceno tega nikakor ne zamerim. Z radovednostjo sem preizkusila še njeno zeleno 'sestrico' z navadno ravno krtačko, ki obljublja učinek umetnih trepalnic, in tudi ta ne razočara z učinkom. Če bi ju primerjala med sabo, težko opazim kakšno razliko, pri obeh je učinek 'uau' in obe ponaredita umetne trepalnice. Žal tudi zelena različica ni tako obstojna, kot bi si želela, a moje navdušenje ostaja enako.

Lepotni odmerek je tedenska rubrika, v kateri Katarina analizira izdelke, ki jih ženske obožujemo. Prejšni teden je pisala o tem, ali je poceni kozmetika lahko tudi kvalitetna. 

maskara_2.jpg

Max Factor Voluptous False Lash Effect

Maskara že s svojim imenom nakazuje na vroče, čutne, zapeljive reči, v tem primeru trepalnice. Pričakujemo torej mačji pogled, ki se ga doseže s privihanjem, volumnom in podaljšanjem trepalnic. Krtačka je debela gumijasta. Da sem dosegla približno želen učinek, sem morala nanos stopnjevati in sem se kar precej namučila. Pri končnem učinku najbolj pogrešam volumen, gostoto trepalnic. Maskara jih lepo loči in 'uredi', volumna pa žal nisem dosegla. Dala sem ji še več priložnosti (po izkušnjah določene maskare enostavno potrebujejo čas in določeno 'obrabo', da pridejo do pravega izraza, pa tokrat žal ni bilo tako). Za moj tip trepalnic, ki najbolj od vsega potrebujejo volumen, se maskara ne obnese najbolje, kar pa ne pomeni, da je slaba. Vseeno priznam, da sem pričakovala več.

maskara_3.jpg

Catrice Lashes to Kill Volume Mascara

Ime obeta morilske učinke, ki pa se začuda tudi zares zgodijo. Klasična ravna krtačka v nekaj potezah poskrbi za vse – dolžino, privihanje, zgosti trepalnice, da postanejo 'ubijalske', in to v res samo nekaj potezah. Žal se, tako kot pri obeh maskarah Essence, zatakne pri obstojnosti, zdi se mi celo še manj obstojna prej kot omenjeni dve, transfer (beri: panda efekt) pa je še malce večji. Za nekaj evrov ji tega seveda ne zamerim, bi si pa vseeno želela malce boljše obstojnosti.

maskara_4.jpg

Shiseido Full Lash Volume Mascara

Maskara z ukrivljeno krtačko obljublja volumen, vendar sem z njo po večkratnem preizkušanju različnih načinov nanosa prišla do zaključka, da se bolj izkaže pri drugih parametrih. Trepalnice predvsem lepo loči, precej podaljša in priviha, kar opravi več kot odlično, pri volumnu pa sem od nje pričakovala malo več. Verjamem, da srečnice z naravno gostejšimi trepalnicami s tem malim čudežem dosežejo zavidljiv učinek. Z dodajanjem plasti mi je sicer uspelo doseči bolj optimalen volumen, vendar vemo, da število nanosov hitro povzroči druge nevšečnosti (pajkast, neprivlačen videz). Obstojnost, ki sem jo pogrešala pri nekaterih maskarah, pa je pri tej odlična.

Če bi ji uspelo pričarati malo več volumna, bi bila skoraj idealna, tako pa za zdaj ostaja moj neprekosljivi ideal YSL Effet Faux Cils.

Lepotni odmerek je zapisala Katarina Mihelič Bajt


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)