Maskara za občutljive oči

Čeprav so vaše oči preobčutljive, se vam maskari ni potrebno odpovedati.

6.12.2015 ob 7:30

shutterstock_63286465.jpg

Če so vaše oči občutljive, težko najdete maskaro, ki jih ne bi še bolj razdražila. Te se ob izboru neprimerne kozmetike takoj po nanosu začno solziti ter postanejo rdeče in srbeče. Vi ste nad tem, sicer priljubljenim ličilom, zato že skoraj obupali. Poglejte, kaj lahko vendarle storite. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pred nanosom naredite test. Vse maskare na oči ne delujejo enako in pomembno je, da najdete takšno, ki vaših preobčutljivih ne bo še bolj razdražila. Preden torej z njo polepšate trepalnice, malce maskare nanesite na notranjo stran zapestja ali komolca. Čez njo prelepite obliž in počakajte en dan. Če koža ne bo postala rdeča in srbeča, bo maskara primerna tudi za vaše oči.

Ostanite pri stari šoli. Maskare, ki trepalnice izdatno podaljšajo in jih zgostijo? Raje ne. Ostanite pri običajnih, takšnih, ki trepalnice zgolj poudarijo, saj jim je dodanih manj kemičnih snovi, ki bi lahko na vaših očeh izzvale draženje.

shutterstock_148987976.jpg

Klasična črna. Modre ali rjave maskare so zaradi različnih dodatkov bolj problematične. Raje ostanite pri klasični črni barvi. 

Izogibajte se vodoodpornim maskaram. Res so praktične in bolj obstojne, a prav to je pri občutljivih očeh njihova slaba stran. Pri odstranjevanju je namreč potrebnega več pritiska, ta pa še dodatno obremeni oči in kožo okoli njih. 

Dosledno jo odstranjujte. Seveda veste, da je maskaro, tako kot vsa ličila, potrebno temeljito odstraniti.  A vendar ste najbrž pri tem koraku malce površni. Spremenite to in navado in bodite pri odstranjevanju maskare povsem dosledni. Uporabite nežna čistila, da ne bi z njimi še dodatno razdražili oči. 

Ne bodite trmasti. Razmerja se spreminjajo. Tudi tisto med vami in vašo naljubšo maskaro. Morda vam je sprva povsem odgovarjala, sčasoma pa so oči nanjo postale preobčutljive. Če opazite to, poiščite novo. Prav tako maskaro dosledno menjajte vsake tri mesece. Na njej se namreč nakopičijo bakterije, ki lahko izzovejo okužbe in še poslabšajo zdravje vaših oči. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)