Punce, ki bi morale na kokosovo olje res pozabiti

Kokosovo olje ni najboljša izbira za določen tip kože.

18.4.2018 ob 1:25

kokosovo_olje_micna_ThinkstockPhotos.jpg

Zadnje čase je kokosovo olje zelo priljubljeno. Upravičeno, saj je spekter njegove uporabe izjemno širok in je dobrodošlo tudi v kozmetiki. A vendar pozor: kokosovo olje koži obraza ni vedno prijazno. Kot so namreč zapisali v britanski različici Cosmopolitana, na njej, zlasti če je podvržena aknam, povzroči več škode, kot koristi. Zakaj, pojasnjuje strokovnjakinja za ličenje, Annie Tevelin: "Kokosovo olje se na koži ne obnaša kot druga rastlinska olja, temveč bolj kot vosek. Podobno velja tudi za olje jojobe. Je namreč komedogeno, kar pomeni, da se ne vpije v polt, ostane na koži, zamaši kožne pore in izzove prave izbruhe mozoljev." 

S tem se strinja Nicolas Travis, snovalec linije za nego kože Allies of Skin. "Kokosovo olje zaradi svoje sestave na koži ustvari tanek sloj, zaradi katerega polt ne more dihati, oviran je njen naravni proces čiščenja, hkrati omenjeno olje zamaši kožne pore," pravi Travis. 

Kaj pa kokosovo olje kot odstranjevalec ličil? "Tudi v ta namen ni najbolj primerno," opozarja Annie Tevelin. "Res je, da ga je po negi mogoče sprati z vodo, a vendar je skoraj nemogoče odstraniti vsega in tisto, ki ostane v porah, povzroča neljube težave."

obraz_micna.jpg

Če se še vedno ne nameravate odpovedati uporabi kokosovega olja kot odstranjevalca ličil, Nicolas svetuje: "Uporabljajte ga samo na področju okoli oči, kjer praktično ni žlez lojnic, za ostale dele obraza pa izberite druga olja, denimo arganovo, rucinusovo ali sončnično, ki se v polt vpijejo, jo navlažijo, nahranijo, ob tem ne mašijo por ter tako ne ovirajo dihanja kože."

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Moda za pomlad-poletje 2018: Pet trendov, ki jih napoveduje Zara

Podjetja razkrivajo: Slovenski influencerji dražji od hrvaških, a daleč za Avstrijci

Devet znakov, da vajino razmerje ni vredno truda

Deset stvari, ki jih morate še danes odnesti iz svojega doma


Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)