Praznični make up: Poudarimo lička

Če nič drugega, o novem letu že vemo, da ga bomo preživljali z rdečico na licih. Obarvana lica so namreč eden velikih lepotnih trendov prihajajočega 2022.

7.12.2021 ob 5:05 | Foto: GettyImages | Avtor: Ajda Janovsky

Praznični make up: Poudarimo lička

Vijolična je nova rožnata in na tiktoku ste nemara že opazili, da si lepotne vplivnice tudi lica raje kot z nežnim dekliškim odtenkom obarvajo s to skrivnostno barvo, ki jo rade uporabljajo samosvoje in drzne posameznice. Tudi zato je rdečilo za lica vsekakor eno od ličil, ki jih v novem letu morate imeti v toaletni torbici, ne glede na odtenek.

Kako ga nanesti?

Način nanosa rdečila za lica je odvisen od oblike obraza.

Ovalni obraz

Če je vaš obraz ovalne oblike, nanesite rdečilo za lica čez ličnice oziroma lične kosti (z lahkoto jih boste otipali s prsti). Čopič povlecite s spodnje strani ličnice navzgor in navzven. Nanos zaključite malce nad njo, saj boste tako ustvarili bolj eleganten vtis.

Okrogli obraz

Izogibajte se uporabi bleščečih rdečil za lica ali takšnih z bisernim poudarkom, saj ta naredijo obraz na videz še bolj okrogel. Za vas so idealna mat rdečila, ki jih nanesete od ušesa navzdol proti ličnici in v smeri ust. Piko rdečila nanesite na brado in ga tam rahlo zabrišite – tako bo vaš obraz videti daljši, kot je v resnici.

 

Srčasti obraz

Vaša oblika obraza lahko deluje ostro, zato je pomembno, da videz ostrih predelov 'omehčate', da bo celotna oblika delovala nekoliko bolj ovalno. Nanesite rdečilo za lica na zunanja kotička ličnic. Začnite pri ušesu in končajte pod zunanjim kotičkom očesa. Rahlo obarvajte tudi senca, tako da bo nanos usmerjen proti sredini čela. Tako boste dosegli, da bo čelo videti nekoliko manjše, celoten obraz pa bolj uravnotežen.

Kvadratni obraz

Vaše ličnice so enako dolge kot brada. Poudarite jih tako, da nanesete rdečilo malce pod ličnicami, v smeri proti čelu.

Kateri odtenek izbrati?

Moda lahko narekuje marsikaj, a bolje, kot postati njena žrtev, je poiskati srednjo pot med trendi in tistim, kar vam najbolje pristaja. Umetniki ličenja opozarjajo, da je pri izbiri odtenka rdečila za lica dobro razmisliti o svojem naravnem odtenku kože. Če je vaša koža zelo svetla, izberite nežno rožnato rdečilo, ki ne bo preveč izstopalo na polti. Srednje svetli polti najbolje pristajajo rdečila v rožnatem odtenku breskve, olivna polt pa bo zažarela v nekoliko svetlejših in močnejših odtenkih rožnate. Temnejši polti pristajajo svetlejši odtenki, kot je svetla marelica, ki na njihovi koži ustvari eteričen lesk.

Prava formula

Rdečila za lica se dobijo v različnih oblikah: v pudru, kremni obliki ali kot balzam. Če imate mastno kožo, izberite slednjega, saj je videti naravno, na mastni koži pa bo ostal še dolgo po nanosu. Nanašajte ga postopoma, saj ga je težko zabrisati, ko se enkrat vpije v kožo. Če imate normalno ali mešano kožo, izberite kremno rdečilo za lica. Lahko ga je nanesti, koži pa daje svež in mladosten videz. Tiste s suho kožo izberite rdečilo za lica v obliki pudra. Različice v kremi in balzamu za vas niso primerne, saj se, ko se posušijo, lomijo in tako še poudarijo vtis suhe kože.

Preberite še: Česa smo se naučile od junakinj iz Seksa v mestu

Morda vas zanima tudi: Naličite se kot Adele


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)