Mala šola nanašanja pudra

Ličilo, za katerega želimo, da ostane čim bolj neopazno, moramo nanašati previdno.

11.11.2021 ob 5:20 | Foto: GettyImages | Avtor: Da. M.

Mala šola nanašanja pudra

Puder je nepogrešljiv kozmetični pripomoček pri številnih ženskah, a kljub navdušenju nad njegovim učinkom, vsaka od nas želi, da je čim manj opazen. Za razliko od rdečila na ustnicah, senčila na vekah in maskare na trepalnicah, pri pudru želimo, da ustvari svoj učinek, a da ga uporabljamo, vemo le mi sami.

Če smo poleti uporabljali bolj lahke teksture, kot je BB krema, se nam bo zdaj puder hitro zdel pretežak in preveč očiten. A z nekaj pravilnimi pristopi nanašanja je ta skrb povsem odveč.

Pet korakov nanašanja

Prvo pravilo za lep nanos pudra je seveda dobra podlaga. O rednem čiščenju in primerni hidrataciji, tako od znotraj kot zunaj, smo zdaj res že vsi brali. Ob mrzlih dneh pa koži ponudite še razvajanje z maskami, ki mu sledijo masaže obraze. Pri tem lahko uporabite kamniti valjar ali gua sho; ploski kamen v obliki srca. Koža bo prožna, sijoča in gladka, kar je odlična iztočnica za nanašanje pudra.

Z nanašanjem pudra začnite na sredini obraza in nadaljujte navzven. Puder nanesite zgolj tam, kjer je to potrebno. Mojstri ličenja prav tako svetujejo, da celotne količine pudra, ki ga bomo nanesli, ne nanesemo na eno mesto, recimo nos, temveč bo najbolje, da si ga pripravimo na roko ali ogledalce in potem s prsti postopoma nanašamo po obrazu.

 

Pudra ne smemo razmazati, temveč lepotni strokovnjaki svetujejo tapkanje. Ne glede na to, s čim nanašamo puder – čopičem, gobico ali prsti, uporabite tehniko tapkanja. Začnite z majhno količino in postopoma dodajate več, kjer je to potrebno.

Uporabljajte osvetljevalec, saj ta ustvari čudoviti naravni videz. Vaš obraz bo zasijal in zažarel na pravih mestih, ter vam s tem izbrisal kakšno leto. Osvetljevalec na obrazu namreč deluje mladostno in igrivo.

V zadnjem koraku matirajte. In sicer tam, kjer je preveč sijoče. S papirnatim robčkom odstranite sebum in nato ličenje zaključite s tanko linijo pudra v prahu. Pri tem uporabljate velik čopič, s katerega pred uporabo dobro stresete ostanke prejšnjega ličenja ter nato s povsem nežnimi potezami nanesite puder v prahu na mesta, za katera veste, da se vam mastijo.

Preberite še: Najlepši adventni koledarji za ljubiteljice kozmetike in make upa

Morda vas zanima tudi: Gua Sha – kaj je to in zakaj ga tvoj obraz potrebuje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)