Gua Sha – kaj je to in zakaj ga tvoj obraz potrebuje

Kamen srčaste oblike je vse bolj pogost pripomoček v rutinah lepotnih navdušenk.

1.11.2021 ob 5:20 | Foto: GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

Gua Sha – kaj je to in zakaj ga tvoj obraz potrebuje

Vsako zgodovinsko obdobje je imelo svoje lepotne ideale, a zdi se, da se skozi vse ere vije enaka rdeča nit – želja po večni mladosti. Že Kleopatra se je kopala v mleku in medu, da bi ohranila napeto in gladko kožo, k istemu cilju pa ženske stremimo še danes. Pa se je gubam sploh mogoče izogniti brez takšnih in drugačnih lepotnih posegov?

Ugotovile smo že, da le nanašanje krem proti gubam pač ne zagotavlja večnega najstniškega videza. Pravilna in dosledna skrb za kožo seveda podaljšuje njeno prožnost in sijaj ter zamika prihod gub na kasnejša obdobja. Mladostnemu videzu pa ne botrujejo le produkti, ki jih nanašamo nase, temveč tudi živila, ki jih vnašamo vase. Obstaja pa še nekaj, na kar pogosto pozabljamo in to je obrazna vadba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GUA SHA FACIAL (@guasha_facial)

Mnoge raziskave kažejo, da redno izvajanje obrazne joge in masaž ugodno vpliva na prekrvavitev kože, kar spodbuja njeno hitrejšo regeneracijo in posledično poznejše staranje. V teh časih vse pogosteje naletimo na različne tovrstne lepotne tretmaje, v povezavi z njimi pa velikokrat srečamo tudi pripomoček gua sha. Gua sha?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Face Yoga Natural Beauty (@faceyoga_monna)

Gre za kamen srčaste oblike, ki je oblikovan tako, da se lepo prilagaja obrazu. Izdelan je iz kamnine žad, ki je navadno zelene barve, v nekaterih različicah pa boš gua sha našla tudi v rožnati ali črni barvi. Kamen je ergonomsko oblikovan z namenom, da z njim pospešujemo prekrvavitev kože na obrazu, s tem skrbimo za njeno prožnost, odstranjujemo zabuhlost in še bi lahko naštevali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Face Yoga Natural Beauty (@faceyoga_monna)

Z gua sha-jem po različnih delih obraza delamo nežne potege, zanimivo pa je, da kljub njegovi popularnosti ne gre za novost. To tehniko ohranjanja mladostnega videza so poznali že v kitajski medicini. S kamnom so na koži želeli ohranjati rdečico, ki je pomenila dobro prekrvavitev. Posledično se koža hitreje obnavlja. Pravzaprav gre za neko vrsto limfne drenaže, s katero se znebimo zabuhlosti, ki jo povzroča medcelična tekočina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Face Yoga Natural Beauty (@faceyoga_monna)

Tehnika nege z gua sha-jem, ki si jo lahko ogledaš tudi v zgornjih videih, ima za našo kožo ogromno pozitivnih učinkov. Kot že rečeno, spodbuja cirkulacijo krvi, pomaga pri hitrejši proizvodnji kolagena, mehča linije obraza in gladi hube. Odstranjuje zabuhlost, učvrščuje kožo in oblikuje obrazne mišice. Skratka, če smo pri uporabi dosledni in vztrajni, dejansko obljublja pomlajen in svež videz. V našem uredništvu bomo tehniko zagotovo preizkusile, vesele pa bomo, če nam o rezultatih, v primeru da se je lotiš tudi ti, poročaš na našem facebook profilu.

Preberi še: Kako negovati nohte po gel laku

Morda vas zanima tudi: Trik, s katerim poceni maskaro spremenimo v luksuzni kozmetični izdelek


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)