Tako se čez noč znebiš nadležnega mozolja (postopek redno izvajamo tudi novinarke Mične)

Obstaja magični trik, ki bo nepravilnost na tvojem obrazu vsaj omilil, včasih celo v celoti izbrisal.

27.10.2021 ob 5:10 | Foto: GettyImages | Avtor: E. N.

Tako se čez noč znebiš nadležnega mozolja (postopek redno izvajamo tudi novinarke Mične)

Mozolji so precej nadležna reč in nihče se jih ne razveseli, ko jih v odsevu ogledala zagleda na svojem obrazu. Koža nam z njimi navadno sporoča, da nekaj počnemo narobe. Morda smo v preteklih dneh pojedli preveč mastne hrane. Preslabo odstranili ličila. Ali pa so mozolji rezultat naših trenutno neuravnovešenih hormonov. Ne glede na to, kje tiči razlog za njihov izvor, vedno se jih želimo znebiti v kar najkrajšem času. Žal čarobna paličica, ki bi jih v trenutku zbrisala z obraza, ne obstaja. Lahko pa se nanje spraviš z nekaterimi kozmetičnimi izdelki in tako v zelo hitrem času pomiriš svojo bruhajočo kožo. V nekaterih primerih bodo rezultati vidni že čez noč! Ne verjameš?

Najprej je potrebno razumeti, zakaj mozolj sploh nastane. Za portal Elle.com je dermatologinja dr. Purvisha Patel naštela štiri najpogostejše razloge; zamašene kožne pore, rast mikrobov, prekomerno delovanje lojnic in vnetja. Če se težav lotimo v zgodnji fazi mozolja, je verjetnost, da bomo pri njihovem reševanju uspešni, bolj verjetna, pravi dermatologinja. Pri tem pa lahko uporabimo učinkovine kot so benzoil peroksid, žveplo, eterično olje čajevca ali salicilno kislino.

Cink v serumu

Slednje so zmešane v najrazličnejših kozmetičnih produktih. Nekatere predpisujejo dermatologi, druge lahko prosto kupiš v lekarnah, drogerijah in drugih trgovinah s kozmetiko. Večinoma delujejo protivnetno, predvsem pa preprečujejo razvoj bakterij, ki vnetja velikokrat povzročijo. Izjemno koristen pa je tudi cink, ki ima antibakterijske in protivnetne lastnosti. V telo ga lahko vnašamo s hrano in prehranskimi dopolnili, mogoče ga je dobiti tudi v obliki seruma, ki na koži res dela čudeže.

Če na svojem obrazu zagledaš zametke mozolja, kožo čim prej temeljito očisti, nato pa na problematični predel nanesi cink. Ta ga bo čez noč izsušil in zbudila se boš z veliko manjšo težavo, kot bi se sicer. Ta trik s pridom uporabljamo tudi v našem uredništvu in moramo priznati, da nam pomaga predvsem v času, ko se mozolji zaradi stresa in nošenja mask pogosteje pojavljajo na našem obrazu. Spodaj dodajamo nekaj preizkušenih produktov, ki ti lahko pomagajo pri boju z mozolji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dulguun

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ERIN | beauty content creator (@glowwitherin)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Body Shop India (@thebodyshopindia)

Če pa te mozolj moti v tem trenutku in nimaš časa, da bi skočila v trgovino ali pa produkte naročila, lahko prvo pomoč najdeš tudi doma. Eden izmed najpogostejših trikov, ki deluje v boju proti mozoljem, je domač pripravek z aspirinom. Ker deluje protivnetno, nam bo pomagalo, če tableto zdrobimo in zmešamo z nekaj kapljicami tople vode. Nanesemo na problematični del obraza in pustimo delovati 15 do 20 minut. Če gre za res velik mozolj, lahko aspirinovo pasto na koži pustimo tudi čez noč, a ker kožo izsušuje, opozarjamo, da jo vedno nanesemo le na problematičen predel in ne celoten obraz.

Preberite še: Jeseni koža zahteva spremembe

Morda vas zanima tudi: 6 dragocenih lepotnih trikov, ki ti bodo olajšali lepotno rutino


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)