Poleti s ponosom pokažite hrbet

Hrbet je poleti večkrat izpostavljen pogledom, zato poskrbite, da bo lepo negovan.

1.7.2015 ob 8:15

shutterstock_274857632.jpg

Majice in obleke z globokim hrbtnim izrezom so poleti priljubljen del garderobe. Na žalost pa je prav koža na hrbtu dokaj dovzetna za mozolje, ki so v vročem delu leta še bolj moteči, kot sicer. Z nekaj pravimi prijemi pa se jih je na srečo mogoče znebiti. Kako?


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Uporabljajte izdelke, ki ne mašijo por

Bogato mleko za telo, masažno olje, pa tudi kreme za sončenje lahko zamašijo kožne pore, s tem pa spodbudijo nastanek mozoljev.

Rešitev: Za zaščito pred soncem uporabljajte kreme nemastne strukture, takšne, ki se hitro vpijejo v kožo in hitro tudi posušijo, zato polt po nanosu ni videti mastna. Namesto mleka za telo je poleti po prhanju bolje uporabljati losjone, saj vsebujejo manjši delež olja, hkrati pa temeljito navlažijo kožo. Tudi pri masaži raje kot olja uporabljajte losjone ali gele.


Za koži prijazno poletje si preberite še:

shutterstock_65135020.jpg

Oblecite prava oblačila

Oblačila, zlasti tista, ki jih nosite med vadbo, lahko dražijo kožo. Predvsem to velja za tkanine iz sintetičnih materialov, v katerih koža ne diha, uravnavanje toplote telesa je zato oteženo, posledično pa se pojavijo mozolji.

Rešitev: Nosite oblačila iz naravnih materialov, kot sta bombaž ali lan.


Jejte pravo hrano

Prehrana se odraža na zdravju kože. Mastna, težka, slana in predelana živila so lahko kriva z  nečisto polt.

Rešitev: Naj bo vaša prehrana uravnotežena, bogata s sadjem in zelenjavo, ki ju je poleti v izobilju. Ob tem pa ne pozabite na zadostne količine vode.

shutterstock_200914727.jpg

Temeljito negujte kožo

Morda pridno in dosledno negujete svoje telo, na hrbet pa malce pozabljate. Drži, da je težko dosegljiv, a potrebuje prav takšno nego kot obraz.

Rešitev: Dva do trikrat tedensko celotnemu telesu privoščite piling. Pomagajte si s spužvasto gobico na držalu ali koga poprosite, naj vam ga zmasira. Piling pripravite kar sami, iz morske soli in olivnega olja. Koža bo po takšni negi mehka, gladka in čista. Po njej jo nahranite z losjonom, ki je namenjen mešani koži. Prav takšen polti na hrbtu najbolj prija.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)