Podočnjaki lahko izginejo. Za vedno.

In za vedno ostati brez njih.

9.10.2017 ob 8:20

podocnjaki.jpg

Pravijo, da so oči ogledalo duše. Ali to drži ali ne, bomo pustili vaši presoji, vsekakor pa je dejstvo, da temni podočnjaki pod njimi ne sporočajo nič prijetnega.

Največkrat so posledica neprespanih noči, nepravilne prehrane, lahko nakazujejo tudi na alergije ali resnejše težave z zdravjem.

Da bi jih torej odpravili, se je treba težave lotiti pri samem izvoru, sledečih sedem načinov vam lahko pri tem služi kot učinkovita dodatna pomoč.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Kavo nadomestite z zelenim čajem

Zlasti, če s temnim napitkom radi pretiravate. Prvi korak k odpravi podočnjakov je zadostna količina kvalitetnega spanca. In zeleni čaj je tudi s tega vidika boljša izbira od kave. Ohranjal bo primerno količino kofeina v krvi, ne bo pa oviral nočnega počitka.

Naj omenimo še, da bo skrbel za primerno hidratacijo telesa (za razliko, od kave), tu pa so še v njem prisotni zdravju in koži prijazni antioksidanti, ki blažijo vnetne procese v organizmu ter preprečujejo prezgodnje staranje.

Na jedilnik umestite več zelenega

Zelena zelenjava je bogata z železom, ki med drugim skrbi za dober krvni pretok ter tudi tako pomaga pri premagovanju temnih podočnjakov, ki so pogosto posledica pomankanja tega minerala v krvi.

Torej so špinača, brokoli, radič, zelena in drugi zeleni prijatelji hkrati zavezniki splošnega zdravja ter lepega, svežega videza.

Ne pozabite na vodo

Podočnjaki in nadležne vrečke pod očmi so pogosto posledica zadrževanja tekočine v telesu. Prav zadostna hidratacija preprečuje kopičenje vode v organizmu in vpliva tudi na zmanjšanje podočnjakov.

Niste prepričani, če vode zaužijete dovolj? Pazite, da nikoli ne boste žejni, za primeren vnos tekočine pa lahko poskrbite tudi s katero od aplikaciji, ki vam bo pomagala izračunati, koliko vode potrebuje vaše telo.

Ponoči dvignite glavo

Priskrbite si dodaten vzglavnik, ki bo podpiral vašo glavo. Dvignjena glava med spanjem namreč preprečuje kopičenje tekočine in s tem zatekanje obraza ter seveda tudi oči.

podocnjaki_ThinkstockPhotos-653378666.jpg

Pripravite masko iz peteršilja

Zeleni listki so prava zakladnica vitaminov K in C, oba skrbita za lepo, zdravo in napeto kožo. Za masko iz peteršilja potrebujete peteršilj, vročo vodo in bombažne blazinice.

Sveži ali posušen peteršilj stresite v vrelo vodo, pustite pet minut vreti, nato pa mešanico precedite, tekočino pohladite, vanjo namočite blazinice in jih položite na oči.

Ne pozabite na zaščito pred soncem

Nočno kremo za področje okoli oči s pridom uporabljate. A tudi podnevi tanka koža potrebuje zaščito. Zato si priskrbite dnevne kreme za področje okoli oči z zaščitnim faktorjem in tako koži zagotovite primerno vlago in jo zavarujte pred vplivi sončnih žarkov.

Uporabite hladne obkladke

Potrebujete hitro rešitev? Pomagajte si z nečim hladnim: na podočnjake položite mrzlo žlico, ki ste jo pred tem za nekaj minut položili v zamrzovalnik, ohlajene rezine kumare, krompirja, ledene obkladke, skratka nekaj res mrzlega.

Bolj pomembno kot to, kaj boste uporabili je, kako mrzlo bo. Hlad bo namreč v trenutku omili podočnjake.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)