Pet zvijač lepotic s popolnim nasmehom

S pravimi triki bodo tudi vaši zobje beli in nasmeh na moč zapeljiv.

22.5.2018 ob 5:47

blake_lively_beli_zboje_nasmeh.jpg

Beli zobje so prvi pogoj za lep in zapeljiv nasmeh. To dobro vedo vsi, ki se z njim ponašajo in poznajo nekaj trikov, s pomočjo katerih so njihovi zobje videti popolni ter je zato takšen tudi njihov nasmeh. Skrivnosti, katere oni že poznajo, razkriva portal Pure Wow.

Znajo izkoristiti puder in rdečilo

Nobenega dvoma ni, da so zobje videti bolj beli tedaj, ko ste nekoliko zagoreli. Zasluga temu gre kontrastu, ki nastane med belo sklenino in rjavo poltjo. Ker veste, da sončenje ni ravno zdravo, si do temnejšega odtenka kože pomagajte z ličili. Uporabite pravi odtenek pudra in malo rdečila nanesita na lične kosti, čelo, nos in brado ter tako poudarite tudi svoje zobe.

Namesto rdečega, pijejo belo vino

Kozarček pri jedi je dobrodošel. A če bi si tudi sami radi zagotovili zapeljiv nasmeh, si raje, kot rdeče, natočite belo vino. Se rdečemu ne bi odpovedali za nobeno ceno? Po nekaj požirkih si privoščite vodo in tako preprečite, da bi močna barvila iz opojne kapljice na vaši sklenini pustila madeže.

Poznajo naravne načine beljenja zob

Bolj beli, kot bodo vaši zobje, lepši bo nasmeh. Zobe je učinkovito mogoče pobeliti z olupkom banane. Z njegovo notranjo stranjo podrgnite njihovo površino. Minerali, kot so kaliji, magnezij in mangan bodo poskrbeli, da bodo madeži na sklenini hitro izginili. Do bolj belih zob si lahko pomagate tudi s kurkumo.

Uporabljajo šminko z modrimi podtoni

Ob šminkah, pri katerih prevladujejo oranžni odtenki, so zobje videti rumeni. Nasproten učinek imajo živahne rdeče in tiste z modrimi podtoni, saj so v njihovi družbi zobje videti bolj beli.

Ne pretiravajo s kavo

Seveda imate kavo radi, a če boste z njo pretiravali, svojim zobem ne boste storili nobene usluge. Skodelica ali dve na dan naj bosta dovolj. Enako velja za čaj, po vsaki skodelici pa si splaknite zobe. Tako barvila iz krepčilnih pijač na zobni sklenini ne bodo puščala trdovratnih madežev.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Reuters Pictures

nasmeh_beli_zobje_micna.jpg

oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)