Pet stvari, ki jih mojstri ličenja nikoli ne bi uporabljali

V poplavi kozmetičnih in lepotilnih pripomočkov je težko ločiti med dobrodošlimi in odvečnimi.

1.11.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet stvari, ki jih mojstri ličenja nikoli ne bi uporabljali

Pozor: čeprav ste včasih še tako prepričani, da potrebujete izdelek, ki vas pozdravlja s police v drogeriji, so med tamkajšnjo ponudbo tudi stvari, ki jih mojstri ličenja nikoli ne bi kupili, kaj šele uporabljali. Pet takšnih je za Pure Wow naniala umetnica ličenja Tricia Turner.

Kozmetike s škodljivimi sestavinami

"Kozmetičnim izdelkom so pogosto dodane koži, zdravju in okolju škodljive sestavine, kot so parabeni, ftalati, sulfati in umetne vonjave. Vsem tem bi se morali potrošniki strogo izogibati ter se zatekati k izdelkom za lepoto ter nego iz naravnih sestavin," opozarja Turnerjeva.

Spužvic iz lateksa

Ključ do lepe, enakomerne poti ni … spužvasta gobica iz lateksa, ki naj bi sicer služila nanašanju podlage za ličenje. Kajti ti pripomočki po prepričanju mojstrice za kožo prinašajo več škode kot koristi:

"Materiali, kot so lateks, lahko razdražijo občutljivi kožo, zato bi vedno morali izbirati pripomočke brez te snovi."

Drage maskare

Ponudba maskar je domala neskončna, ena od razlik med njimi je cena. Morda sledite prepričanju, da je dražja maskara boljša od cenejše, a kot pravi Tricia, to še zdaleč ni pravilo. Poleg tega maskaram ne glede na to, koliko odštejete zanje, po treh mesecih preteče rok uporabnosti.

 

Upoštevajte njen nasvet in izberite maskaro, ki po barvi, teksturi in obliki krtačke odgovarja vašim trepalnicam. Tako kot velikokrat precenjen izdelek z zvenečimi obljubami, bo dobro opravila svoje delo.

Napačnega tekočega črtala za veke

"Kvalitetno črtalo za veke naj bi bilo v kozmetični torbici vsake ženske, ključno pri tem ličilu je najti pravo formulo," navaja strokovnjakinja in dodaja: 

"Praviloma je nemogoče najti primerno črtalo na prvo žogo in je potrebnih več poskusov. Se pa nekaj rdečih zastavic lahko pokaže že zelo hitro. Neprimerna oblika in trdota čopiča, slab nanos, bolečina pri nanosu so le nekatera od opozoril, da izbrani izdelek ni pravi."

Agresivnih čistilnih sredstev

Po napornem dnevu si želite čimprej s kože odstraniti ličila. Vendar ne samo, da sledite priporočeni rutini, pomembno je tudi, da uporabljate pravi čistilni pripomoček.

"Veliko žensk uporablja čistila, ki so pregroba, preabrazivna in s polti poleg umazanije odstranjujejo tudi naravna olja, s tem pa je polt znatno izpostavljena vplivom iz okolja ter podvržena tudi zamašenim poram in mozoljem," opozarja Turnerjeva in dodaja, da so veliko primernejši nežni odstranjevalci ličil brez agresivnih kemikaliji in alkohola, ki učinkovito odstranijo ličila, ob tem pa ne škodujejo koži.

Preberite še: Selena Gomez z lastnimi ličili, ker ji ni vseeno, kaj nosi

Morda vas zanima tudi: Zakaj in kako pogosto bi morali čistiti ličila


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)