Pet odtenkov šmink, ki pristojijo le drznim dekletom

Divje barve šmink zagotovo pritegnejo pozornost, najbolj pa pristojijo dekletom, ki jih nosijo samozavestno.

18.4.2017 ob 8:20

01_vanessa.jpg

Samozavest in divje barve so vedno najboljši trik, kako pritegniti pozornost okolice. Šminke so že nekaj sezon nepogrešljiv kos v kozmetični torbici, vračajo pa se tudi odtenki, ki jih sicer nismo vajeni na ustnicah.

Bež

Če je rdeča med prvimi v vrsti šmink, ki jih morate imeti v svoji torbici, je bež odtenek takoj za njo. Kožni odtenki šminke ustnicam odvzamejo rdečkast ton in jih obarvajo v barvo kože na obrazu. Ob tem bi pomislili, da bodo ustnice še manj opazne, a pravzaprav gre za obratno optično prevaro.

Siva

Zadnjih nekaj mesecev je trend sivih las obnorel tudi mladenke, ki namesto, da bi počakale, da narava naredi svoje, lase v sivo kar pobarvajo. A siva ni priljubljena le med pričeskami, ampak tudi med barvami šminke!

Turkizna

Čeprav nas modrikaste ustnice spominjajo na Titanik in Jackovo podhladitev, so turkizne ustnice pravzaprav pravi hit, zato le pogumno – še posebej se podajo dekletom s svetlimi očmi.

shutterstock_90525778-min.jpg

Vijoličasta

Temno vijoličasti odtenki šmink so nas osvojili že čez zimo, s poletjem in živahnejšimi odtenki pa bolj živa vijoličasta prihaja tudi med šminke.

 Zelena, ki to ni

Odkrili smo tudi čudežno šminko, ki je na prvi pogled videti strupeno zelene barve, a nas še enkrat preseneti, ko jo nanesemo. Šminka se namreč obarva glede na ph ustnic – najpogostejši odtenki so rdeča, roza, lila in vijoličasta.

Na spodnjih povezavah boste našli izdelke, ki jih omenjamo v članku:

Bež šminka 

Siva šminka 

Turkizna šminka  

Vijoličasta šminka 

Vijoličasta šminka

Čudežna šminka 

Avtor: F. M.

Foto: Imaxtree, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)