Pet lepotnih nalog, ki jih morate opraviti še pred poletjem

Vroči meseci so pred vrati, na poletje pa moramo pripraviti tudi naše telo in kozmetično torbico.

12.4.2017 ob 7:15

shutterstock_591313529-min.jpg

Poletja veljajo za bolj brezskrben del leta, ko nam nase ni treba navleči kupa oblačil, ampak je za šik stajling dovolj že lahka poletna oblekica, precej manj truda pa je treba vložiti tudi v make-up. A še preden se poletje začne, moramo poskrbeti za kožo in lažjo kozmetično opremo. Podobno kot bomo zimsko garderobo zamenjali za poletno, bo poletje nekoliko prevetrilo še kozmetično torbico. Kaj pred poletjem torej potrebuje naše telo in kaj gre v torbico z ličili?

Piling

S pilingom boste s kože odstranili odmrle celice, jo osvežili in prekrvavili. Naša koža se sicer lušči in obnavlja sama, s pilingom le pospešimo ta naraven proces. Pilingov se globoko v poletju izogibajo predvsem dekleta, ki bi rada čim dlje obdržala poletno porjavitev, zato je pomlad pravi čas zanje, saj boste z njim kožo tudi pripravili na večjo izpostavljenost naravi.

shutterstock_474730186-min.jpg

Pred nakupom se pri proizvajalcih pozanimajte o tem, kateri piling bo najbolj primeren za vaš tip kože. Na našem trgu lahko izbirate med številnimi ponudniki in vonji – obstajajo na primer vonj irske kave, lubenice, kakava, kokosa ali manga ...

Obliži za čiščenje por

V zadnjih mesecih se na spletu pojavlja vedno več ponesrečenih poskusov čiščenja ogrcev z domačimi pripravki – mešanico lepila in črnega oglja. Na srečo obstaja kup preverjenih metod in preparatov, mask in obližev, ki jih nanesete na obraz, pustite delovati nekaj minut in se z njihovo pomočjo znebite mini ogrcov. Ti se večinoma nahajajo okoli nosu in na bradi – v ta namen pa to prilagojene tudi oblike obližev.


shutterstock_560011603-min.jpg

Depilacija 

S priljubljenostjo feminističnih gibanj je poraščenost med ženskami postala nekaj bolj sprejemljivega, tiste, ki – vsaj med poletjem – še vedno prisegate na gladke noge, bikini predele in pazduhe, pa se lahko poslužite različnih metod odstranjevanja dlačic. Depilacija je v naboru začasnih rešitev najbolj priljubljena metoda. Za vas jo lahko opravijo v salonu, obstaja pa tudi kup preparatov, ki vam omogočajo, da to storite kar v zavetju domače kopalnice s pomočjo depilacijskih lističev ali krem. 

Živa šminka 

S hladnejšo sezono leta se menjajo tudi barve, ki bodo postale živahnejše ne le v naravi, ampak tudi v naši garderobi in na našem obrazu. Če so v jeseni kraljevale šminke v temnih odtenkih od vijoličaste do temno rjave, poletje prinaša žive odtenke, tudi neonsko rdečo šminko!

shutterstock_552831838-min.jpg

Lažji puder v poletnem odtenku 

S poletjem – ne glede na to, ali se pred žarki skrivate ali ne – prideta tudi malo bolj zagorela polt in bolj mastna koža. Težke zimske pudre naj med poletjem tako zamenja bolj lahkoten puder, ki bo verjetno tudi za odtenek temnejši od tistega čez zimo. Namesto pudra lahko posežete tudi po lažji, a še vedno dovolj obarvani BB kremi.

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)