Pet najpogostejših napak pri uporabi suhega šampona

Suhi šampon le ob pravilni uporabi zagotavlja prave rezultate.

4.5.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet najpogostejših napak pri uporabi suhega šampona

Brez skrbi, ni zaleteno, pa vendar je dobro poznati načine, s katerimi bo učinek suhega šampona res takšen, kot ste ga pričakovali. Kar pomeni, da se je na prvem mestu treba izogniti največjim napakam pri njegovi uporabi.

Na pet najpogostejših opozarja Miss7.

Pretiravanje s količino

Čim več tem bolje? Ne ravno. Suhi šampon je res hitra rešitev, kadar ni časa za umivanje mastnih las, a če boste z njim pretiravali, učinek ne bo ravno zadovoljujoč, saj ga boste težko odstranili, zato bo pretirano obtežil lase ter spremenil njihovo barvo.

Za namenček bodo lasje ob pretirani uporabi še slamnati.

Nanašanje na napačen del las

Šampona ne nanašajte po celotni dolžini las. Velika verjetnost namreč je, da konice niso mastne. Suhi šampon zato nanesite samo na korenine in na zgornjih nekaj centimetrov las.

 

Med česanjem se bo razporedil po celotni dolžini, ne bo pa pretirano obtežil konic in lažje boste oblikovali pričesko.

Zanemarjanje pomembnega koraka

Suhi šampon je res dobrodošel, a morate mu malo pomagati. Ko ga nanesete, ga s konicami prstov vmairajte v korenine las.

Napačen čas masaže

Točka, ki bi jo lahko združili s prejšnjo: potem, ko šampon nanesete na lase, lasišča ne masirajte takoj, temveč počakajte nekaj minut, preden z njim zmasirate lasišče in nato skrtačite lase.

Vsakodnevna uporaba

Suhi šampon je fantastičen pripomoček za nego las in za zagotavljanje svežega videza pričeske, vendar lahko vsakodnevna uporaba prinaša več škode kot koristi. Kajti njegovi ostanki se nabirajo na lasišču in zamašijo lasne mešičke, s čimer ovirajo rast in škodujejo zdravju las.

Med običajnimi pranji suhi šampon uporabljajte enkrat, največ dvakrat, da bi z lasišča odstranili vse njegove ostanke, pa si občasno privoščite piling tega dela glave.

Preberite še: Suhi šampon bo tako učinkovitejši

Morda vas zanima tudi: Podiramo mite o negi las


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)