Osem stvari, s katerimi ob živce spravljate frizerja

Frizerji so razkrili, s čim jim njihove stranke najpogosteje načenjajo živce.

3.7.2020 ob 5:40 | Foto: Prostockstudio/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Osem stvari, s katerimi ob živce spravljate frizerja

Frizerji so mojstri. Iz še tako nemogočih las znajo ustvariti pričeske, ki v trenutku polepšajo dan ter seveda počutje. Pa znajo brati misli? Ne ravno. So čarovniki, ki lahko pričarajo čudeže? Tudi ne. Zato poglejte, kaj sporočajo svojim strankam in s katerimi dejanji jim te parajo živce.

Česa po njihovem mnenju nikoli ne bi smeli početi, razkriva Pure Wow.

Zahtevati zavezniške pričeske

Zvezdnice, ki so vam za zgled ter ideal, iz dneva v dan spreminjajo svojo pričesko. Če bi torej rad takšno, s katero vas je očarala Jennifer Aniston ali Pink, naredite sebi in frizerju uslugo ter s seboj prinesite fotografijo. Kajti frizerjev pogled na izbrano pričesko se morda ne bo skladal z vašim.

Pričakovati čudeže

Ne glede na to, kako popolno ste predstavili pričesko Jennifer Aniston, oblika in barva vaše skoraj zagotovo ne bosta čisto takšni. Kajti vsaki lasje so drugačni in posebni ter se pri barvanju, striženju in urejanju obnašajo po svoje.

Torej ohranite realna pričakovanja, da ne koncu ne boste razočarani ali, še slabše, jezni na frizerja.

Spreminjati osnovo naravnih las

Vse vrste las je do določene mere mogoče spreminjati. Jih kodrati, ravnati, jih obdati v različne odtenke, a pričesko je najbolj smotrno prilagoditi teksturi in naravi las ter ne obratno.

Dvomiti v frizerja

Oni vedo, kako se zadevam streže in v določeni meri lahko predvidijo rezultat. Če vam torej vaš z srca odsvetuje določeno barvo ali obliko pričeske, bi ga bilo pametno poslušati in upoštevati.

Odlašati z obiski

Redno striženi in urejeni lasje so lepši in bolj zdravi. Zato redno obiskujte frizerja in se tudi, če imate daljšo pričesko, v salonu oglasite vsaj vsake tri mesece.

V roke sami jemati škarje

Resno. Domače striženje bo najbrž povzročilo več škode kot koristi. In škodo bo moral popravljati frizer. Torej ne glede na to, kaj imate v  mislih: fru fru, striženje konic ali karkoli tretjega, raje zadeve prepustite mojstru.

Lase izpostavljati previsokim temperaturam

Preveč sušenja pri previsokih temperaturah, pogosto likanje in drugi postopki lahko resni poškodujejo lase. Zato se jih poslužujte le občasno.

Pretvarjati se, da ste veseli, čeprav niste

Če niste zadovoljni z barvo, obliko ali dolžino pričeske, to povejte in se ne pretvarjajte, da vam je všeč. Bolje je nezadovoljstvo izraziti na licu mesta, kot naokoli razlagati, da vas je razočaral frizer.

V določenih primerih je zadeve mogoče popraviti, v določenih vsaj ublažiti, a ne glede na vse: bodite odkriti, pošteni in prilagodljivi. Konec koncev so samo lasje.

Preberite še: Stevo o frizerskih trendih za 2020: Obsedeni bomo z lasmi

Morda vas zanima tudi: To so najboljši dnevi za obisk frizerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)