Osem skrivnosti fotogeničnih žensk

Fotoaparat lahko vzljubi tudi vas.

26.8.2016 ob 6:00

fotogenicna_shutterstock_390169579.jpg

Zagotovo je med vašimi prijateljicami vsaj ena takšna, ki na fotografijah nikoli ni videti slabo. Fotoaparat jo lahko ujame v še tako neobičajni pozi, pa je čudovita. Res je, ljubosumni ste. A povsem neupravičeno. Raje se od nje nekaj naučite. Vsaj sledečih osmih zvijač, ki jih zagotovo dobro pozna.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Pozna pravi kot

Med fotografiranjem objektiv fotoaparata nikoli ne sme biti pod vašim obrazom. Ta naj bo v istem nivoju kot je vaša brada ali rahlo nad njo. Zlasti to velja upoštevati, če med tem, ko vas hoče nekdo ovekovečiti, sedite.

Vedno ji je prijetno in izžareva samozavest

Čeprav si še tako želite, da bi ga skrili, ne vlecite trebuha vase. Nelagodje in nenaraven položaj telesa bosta opazna tako na vašem obrazu, kot na celotni drži. Raje bodite sproščeni, samozavestni in se postavite tako, da objektiv vaših pomanjkljivosti ne bo imel priložnosti zaobjeti.

foto.jpg

Se ne smeji, pač pa se le smehlja

Nasmeh, pri katerem se vidijo zobje, je videti malce okoren in prisiljen. Prav zato se fotogenične ženske na fotografijah le smehljajo, pri tem rahlo zaprejo zgornje veke, kotičke ustnic pa nekoliko privzdignejo.

Pozna še druge zvijače z očmi

Kolikokrat ste videli svojo fotografijo, na kateri ni zatajilo nič drugega, razen vaših oči? Te so bile preveč odprte ali preveč zaprte (vendar ne na prej omenjen cool način), morda ste celo mižali in še bi lahko naštevali. Da bi se temu izognili, sodelujte s fotografom. Najprej zamižite, skupaj z njim štejte do tri in ob številu tri vi odprite oči, on pa naj pritisne na sprožilec. Videti boste sveže in spočito, ter nikoli ne boste pustili vtisa, da ste ravno zadremali.

Ne reče siiiir

Ta siiir (chees, kot bi rekli angleško govoreči) ne bo imel pravega učinka. Nasmeh bo zaradi njega videti prisiljen. Raje recite nekaj podobnega kot lani (morda tudi money). Usta bodo tako le rahlo odprta, vaš izraz na fotografiji pa bolj pristen in naraven.

Uči se iz lastnih napak

Čeprav še tako sovražite fotografije, na katerih niste videti najbolje, jih nikar takoj ne izbirišite. Raje si jih dodobra oglejte in si vtisnite v spomin svoje napake, ter si dajte priložnost, da jih boste do naslednjič odpravili.

Vadi pred ogledalom

Morda se vam bo sprva zdelo nenavadno, tudi smešno, a da bi odkrili, kateri položaj, kot ali profil vam najbolj odgovarja, malce vadite pred ogledalom. In sicer pred takšnim, v katerem je videti celo telo.

Ve, kam se postaviti na skupinskih fotografijah

Skupinske fotografije so čudovite, če ne želite preveč pozornosti, a vendar se lahko zgodi, da boste na njih izstopali. Ne postavite se preblizu fotoaparata, saj bi tako lahko izpadli preveliki. Raje stojte v ozadju ali se s prijateljicami fotografirajte vse v isti vrsti. Tako boste vse enako izpostavljene, ter preprosto čudovite.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)