Skrivnosti žensk z vedno popolno pričesko

Poglejte, kaj s svojimi prečudovitimi lasmi počne vaša kolegica.

6.4.2016 ob 8:25

lasje.jpg

Vsaka pozna vsaj eno srečnico, ki se vedno, ne glede na vreme, čas ali delo ponaša s svetlečimi in mehko padajočimi zdravimi lasmi. A četudi se vam zdi povsem nemogoče, da bi takšne imeli tudi sami si poglejte, katere skrivnosti zase skrbno čuvajo dame z vedno urejeno pričesko.

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Uporabljajo drugačen šampon. Veliko šamponov s prodajnih polic z las in lasišča resnično učinkovito izpira umazanijo, a zaradi agresivne sestave obojim tudi škoduje in uničuje teksturo las. One to vedo, zato prisegajo na blage in naravne preparate. Ti so res nekoliko dražji od običajnih, a lase očistijo, ohranijo pa njihova naravna olja, zagotavljajo primerno vlažnost in ne poškodujejo njihove površine. 

Uporabljajo prave izdelke za oblikovanje. Naj bodo lasje še tako popolni in zdravi, zjutraj niso videti takšni. In mojstrice vedo, kako jih ukrotiti. Tiste ravnimi in tankimi jih oblikujejo s serumi in olji, tiste z bujnimi kodri uporabljajo bogate kreme. A pozor, kar koli boste za oblikovanje izbrali, preparate nanašajte v zmernih količinah. 

Ne pretiravajo s temperaturo. Sušenje las na zraku je zanje veliko bolj prijazno, kot uporaba sušilca. Če brez njega ne gre, lase sušite pri nižji temperaturi. Res bo trajalo dlje, vendar bodo lasje zato bolj mehki in sijoči. 

Stockholm str F16 029.jpg

Ne uporabljajo starih brisač. Za nego las uporabljajo vedno sveže, mehke bombažne brisače, odvečne vode z njih ne brišejo, pač pa jo samo popivnajo. 

Spijo na svili. Svilene prevleke za vzglavnike so idealne za lepoto in zdravje las, saj ti po njih lepo polzijo ter se med spanjem ne mečkajo in ne lomijo. 

Občasno jim privoščijo izdatnejšo nego. Denimo z masko enkrat tedensko. Najboljše so naravne. Tako kot one tudi vi izberite takšno, ki je primerna za vaše lase. Eno najbolj preprostih pripravite iz treh žlic olivnega olja (lahko tudi kokosovega) in pol skodelice medu. Oboje zmešajte, nanesite na lase, pokrijte jih s toplo brisačo in jih po pol ure umijte s šamponom. 

Jedo veliko maščob. Če že ne veliko pa vsaj dovolj omega tri maščob, ki izvirajo iz avokada, lososa, tune in podobnih z zdravimi maščobami bogatih živil. Te lase krepijo, jim zagotavljajo vlago in preprečujejo njihovo izpadanje. Lasem ter nohtom v prid hrano z njimi obogatite tudi vi. 

Avtorica: M. F.
Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)