Odlična novica: Sladkor koristi koži

Sladkor v določenem primeru lepoti ni škodljiv. Preberi, v katerem.

2.5.2018 ob 4:52

sladkor.jpg

Zagotovo ste že slišali, da je sladkor do kože neprijazen. Kadar se namreč z njim pogosto razvajate, zavira nastajanje kolagena, vodi v zamašene pore ter ga je mogoče okriviti tudi za izbruhe mozoljev.

Pa vendar lepoti ni vedno škodljiv. Nasprotno, polti lahko tudi koristi in sicer, kadar ga uporabljate kot sestavino za pilinge, so zapisali v avstralski izdaji Cosmopolitana.

Sladkor v zunanji uporabi je pravi balzam za kožo. Ne samo, da učinkovito odstranjuje odmrle celice, hkrati spodbuja zadrževanje vlage in tako pripomore k boljši hidrataciji.

Za razliko od grobih sestavin pilingov, je nežen in zato primeren tudi za nego občutljive polti, a vendar dovolj učinkovit, da zagotavlja opazno razliko. 

Kako ga uporabljati?

Na spletu je nešteto nasvetov, kako s pomočjo sladkorja in različnih dodatkov pripraviti piling: lahko ga zmešate z olivnim oljem in mleto kavo, lahko ga dodate običajnemu čistilnemu sredstvu za obraz ali izberete druge sestavine domačega negovalnega pripomočka, v katerem glavno vlogo igra sladkor.

Sladkorni piling odmrle celice s kože odstranjuje na dva načina: mehansko, zaradi grobih delcev, in kemično, saj glikolna kislina pospeši odstopanje teh od površine polti.

Piling s sladkorjem je do kože prijazen, dovoljeno ga je uporabljati do trikrat na teden, po negi z njim bo polt mehka, navlažena in gladka.

Nanašajte ga s krožnimi gibi in pri tem ne bodite pregrobi, ne pozabite pa na vrat, dekolte in vaše ustnice. Tudi tem bo malo dodatne nege prišlo prav.

PREBERITE ŠE // ZAKAJ SI PRED PEDIKURO NI PAMETNO BRITI NOG ali pa SEDEM NASVETOV ZA BRITJE OBČUTLJIVE KOŽE

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)