Sedem naravnih pripomočkov za piling

Če bi radi na takšen način negovali kožo, ne hitite v drogerijo, pač pa pobrskajte po kuhinji.

8.2.2016 ob 9:15

shutterstock_277847318.jpg

Če slučajno še ne veste: pripravkov za piling vam resnično ni potrebno kupovati. Poglejte, katere sestavine iz kuhinje vam bodo pri izdelavi tega v dobrodošlo pomoč.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Suho pranje. Zanj potrebujete suho ščetko, najboljša je takšna z naravnimi in mehkejšimi vlakni. Z njo narahlo in s krožnimi gibi masirajte kožo. Metoda je primerna tako za obraz kot za celo telo, lahko pa namesto ščetke uporabite tudi brisačo.

Jedilna soda. Piling je le en od načinov uporabe jedilne sode v domu ali kozmetiki. Obraz namočite s toplo vodo, nanj s prsti s krožnimi gibi nanesite jedilno sodo in kožo zmasirajte. Na koncu še splaknite.

Sladkor. Prav vsak sladkor bo služil svojemu namenu. Dodajte mu malo kokosovega ali olivnega olja ter limoninega soka. S prsti mešanico nanesite na obraz in jo s krožnimi gibi negujte kožo. Na koncu jo še temeljito umijte in nahranite s primerno kremo.

Morska sol. Na enak način kot sladkor lahko uporabite tudi morsko sol.

Kavna usedlina. Odlične teksture za odstranjevanje odmrlih celic kože. Dodajte ji nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali grenivke in tako polti zagotovite še občutek svežine. 

Med in jagode. Priskrbite si organski med, dodajte mu zmečkane jagode in z zmesjo zmasirajte obraz. Zaradi sestavin jagod in medu koža ne bo le očiščena, pač pa tudi nahranjena. 

Ovsena kaša. Kot piling je priporočljiva za vse z občutljivo kožo. Zmešajte jo s toplo vodo, nanesite na obraz in vrat, zmasirajte, ter obraz na koncu umijte in osušite z brisačo.

Pozor: vse metode pilinga so res povsem naravne, a vendarle tudi z njimi ne gre pretiravati. Pilinga koža ne potrebuje vsak dan, dovolj bo, če ji ga boste nudili enkrat do dvakrat na teden. V nasprotnem primeru boste preveč razdražili in poškodovali vašo polt.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)