Obvezen korak pri britju intime, na katerega pa večina pozabi

Za uspešno in učinkovito britje intimnih predelov je pomembno, kaj počnete prej in kako kožo negujete potem.

28.5.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: M. FL.

Obvezen korak pri britju intime, na katerega pa večina pozabi

Od voskanja, depilacije do klasičnega britja. Ko gre za nego intime, je na voljo veliko možnosti. Prav tako kot tudi oblik pričeske. A čisto vseeno je, ali se odločite za povsem gola intima področja ali zgolj za urejene sramne dlačice, obstaja nemalo dejavnikov, ki vplivajo na končni rezultat.

Če prisegate na britje, dermatologinja Dendy Engelman opozarja, da je pomemben korak pri tem priprava kože ter tudi nega te po samem postopku.

In čeprav ste slišali ter prebrali že nešteto napotkov, ki so pri tem v pomoč, dermatologinja za Women's Health izpostavlja enega, ki ga praviloma nihče ne omenja. Ta je nega kože po britju s tonikom za obraz.

Tu pa so še drugi njeni nasveti, ki jih je dobro upoštevati:

Nikoli suho britje

Vedno uporabljajte brivsko peno, gel ali vsaj vodo, opozarja Engelmanova in dodaja, da ta korak znatno zniža tveganje za poškodbe, ki bi jih sicer na koži pustila britvica.

Občutljivi koži privoščite piling

V vsakem primeru je piling pred britjem priporočljiv, če je vaša koža občutljiva, pa je ta obvezen.

Piling pred britjem s kože odstrani odmrle celice in drugo umazanijo ter tako zmanjša možnost za vraščanje dlačic in za druge poškodbe.

 

Brijte v pravo smer

"Britvica, ki po koži potuje v vseh mogočih smereh, znatno zviša tveganje za ureznine, draženje in celo za vrasle dlačice," opozarja dermatologinja.

Najboljši način po njenem mnenju je britje v smeri rasti dlak. Britje v nasprotni smeri sicer britvici omogoča tesnejši stik s kožo, a poviša tudi verjetnost za poškodbe in vraščanje dlak.

Poskrbite za svoje britvice

Nikoli ne uporabljajte topih britvic. Veliko večja verjetnost je, da se boste porezali s staro topo kot z novo in ostro.

Ne uporabljajte preveč pritiska

"Zapomnite si, ko gre za pritisk britvice velja, da je manj več," navaja Engelmanova in dodaja: "Bolj, kot pritiskate na kožo, višje je tveganje, da se po negi na njej pojavijo mozoljčki ter druge neljube posledice."

Ne pozabite na vlaženje

Nega z vlažilnim sredstvom zmehča kožo, jo nahrani in preprečuje vraščanje dlak.

Pravilno negujte poškodbe

Zlasti, če na koži po britju nastanejo mozoljčki ali vnetja, dermatologinja priporoča uporabo običajnega tonika za obraz: "Priskrbite si sredstva s protivnetnimi snovmi, kot sta aloe vera ali nepozebnik, naj pa tonik ne vsebuje alkohola.

Ta korak je sicer priporočljiv po vsakem britju intimnih predelov, predvsem pa, kadar je koža po tovrstni negi vneta, razdražena ali drugače poškodovana."

Preberite še: Edini upravičen razlog za depilacijo intime

Morda vas zanima tudi: 7 načinov za preprečevanje vraščanja dlačic


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)