Napake, ki jih počnete v mrzlih dneh

Še je čas, da odpravite napake, ki jih počente.

24.2.2017 ob 10:40

obraz_unsplash.jpg

Hladni dnevi s seboj prinašajo vedno iste težave: suha in razdražena polt na rokah, obrazu in telesu. Vse to je posledica hladnega zraka zunaj in ogrevanega v zaprtih prostorih, zaradi česar polt težje zadržuje vlago in se hitreje izsuši. K temu pripomore še nega, ki mora biti pozimi malce drugačna od tiste, v toplejših delih leta. Poglejte, katere napake morda pri skrbi za svojo kožo počnete tudi sami in se jim čimprej izognite. Kajti zime še zdaleč ni konec.

 Več uporabnih nasvetov najdete na Facebooku

Ne menjate kozmetike

Uporaba enakih kozmetičnih proizvodov celo leto ni dobra ideja. Koža ima namreč v različnih delih leta različne potrebe. Pozimi tako potrebuje izdatnejšo nego. Ne glede na to, ali je vaša koža mastna, mešana ali suha, naj bo krema, s katero jo razvajate, nekoliko bolj mastna, da bo vaša polt lahko ostala lepa in zdrava.

PREBERITE še // Po tridesetem obvezna nega kože

Ne uporabljate pilinga

Piling je prav tako, kot poleti, potreben tudi pozimi. Ker je koža pokrita z debelim slojem oblačil ne pomeni, da to nego lahko izpustite. Zaradi kopičenja odmrlih celic bo polt namreč videti suha in utrujena, prav tako proizvodi, s katero jo hranite, ne bodo imeli pravega učinka, saj ne bodo mogli pronicati pod njeno površino. Glede na to, da je zima, bodite do svoje kože nežni in izbirajte pilinge, ki vsebujejo hranljiva olja.

Ne nanašate kreme za sončenje

Čeprav so dnevi krajši in je sonca manj, pred sončnimi žarki niste varni. Prav zato tako kot poleti poskrbite, da bodo izpostavljeni deli telesa pred njimi zaščiteni. Vedno jim nudite nego s faktorjem najmanj 30. Lahko najprej uporabite hranljivo kremo ter nato nanesete zaščito ali uporabljate kreme, ki imajo faktor že v svoji sestavi. Zlasti to velja za ljubitelje zimskih športov, saj sicer lahko tudi na snegu utrpite resne opekline.

PREBERITE še // Neprijetne posledice odpravi zime odpravi maska

Pozabljate na ustnice in roke

Pozimi so najbolj izpostavljene prav ustnice in roke. Zato jim je izjemno pomembno skozi cel dan namenjati pozornost. Na srečo proizvodi za njihovo nego v vaši torbici ne vzamejo veliko prostora in jih lahko vedno nosite s seboj, ter jih seveda uporabljate.

Kreme ne nanašate pravi čas

Da bi bili kreme in losjoni kar najbolj učinkoviti, jih morate na obraz in telo nanašati pravočasno. Najbolje takoj po prhanju ali umivanju, ko je koža še vlažna. S tem boste preprečili, da bi vlaga prehitro izhlapela in bo polt ostala navlažena cel dan. Prav tako pozimi ne pretiravajte z vročimi prhami, saj te spodbujajo sušenje in draženje kože.

Avtorica: M. F.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)