Naličite se kot Adele

Britanska pevka z novo pesmijo Easy on Me navdušuje poslušalce po vsem svetu, nič manj pozornosti kot njena glasba pa ne vzbuja njena popolna podoba, katere središče je elegantno naličen obraz.

13.11.2021 ob 5:15 | Foto: Instagram | Avtor: Ajda Janovsky

Naličite se kot Adele

Odkar je Adele osvojila glasbeno prizorišče, se oboževalke ravno toliko kot za njeno glasbo zanimajo za tehnike ličenja, s katerimi je v javnosti vsakokrat videti kot diva.

Mačje oči

Za Adelin bleščeči videz, ki je vedno prepoznaven in je postal njen zaščitni znak, vse od začetka kariere skrbi umetnik ličenja in frizer Michael Ashton. Ta je že pred časom razkril nekaj podrobnosti o ličenju oči, ki ga uporablja pri zvezdnici.

Preden ustvari najbolj značilno posebnost Adelinega ličenja, Ashton najprej poskrbi za kožo na njenem obrazu, ki jo nežno očisti z micelarno vodico Bioderma Sensibio H2O, nato pa nanjo nanese Aromessence Rose D'Orient znamke Decléor. Serum s stoodstotno naravnim eteričnim oljem iz damaščanske vrtnice kožo pomiri in odpravi morebitno rdečico. Za nujno potrebno vlago poskrbi z vlažilnim balzamom Bobby Brown Illuminating Moisture, ki koži doda nežen lesk, ki je kot nalašč za glamurozen videz, na katerega prisega Adele.

Nato zvezdnici počeše obrvi in utrdi obliko z gelom. Na oči in tik pod njimi najprej nanese osnovno podlago Mac Pro Longwear Paint Pot v odtenku njene polti. Ostre robove podlage pod očmi in pod obrvmi nekoliko zabriše. Sledijo senčila v kožni barvi – Ashton najraje uporablja paleto štirih senčil znamke Tom Ford. Zmeša oba svetlejša odtenka v paleti in oči naliči s senčilom vse do obrvi ter z njimi naredi črto pod očesom. Posebno pozornost posveti notranjemu kotičku očesa, ki s pomočjo senčil izrazito zasije.

Za risanje mačjega očesa uporablja črtalo v gelu. Da ga lažje nanese, ga najprej namaže na svojo roko in v to barvo, ki se na roki malce posuši, nato pomaka čopič. S čopičem najprej nariše linijo mačjega očesa od sredine navzven. Začne z zelo tanko črto, tik ob trepalnicah, nato pa jo s ponovnimi potegi odebeli. Nazadnje s prsti raztegne veko in previdno nanese črtalo od notranjega kotička očesa navzven. Črta mora teči tik ob trepalnicah. Celotno linijo še poudari in popravi, tako da je tudi na zunanjem kotičku očesa kar se da tanka in obrnjena nekoliko navzgor proti sencem.

Morebitne napake popravi z vatirano paličico, namočeno v micelarno vodico. Ko nariše črto na obeh vekah, pridejo na vrsto umetne trepalnice. Umetnik ličenja svetuje, naj uporabimo črno lepilo, ki tako zagotovo ne bo vidno. Ko so trepalnice na očesu, nanesemo maskaro.

Sijoč pogled

Za Adele značilno ličenje je s svojim umetniškim podpisom ustvarila slavna umetnica ličenja Pat McGrath. Za ličenje vek je uporabila senčilo svoje znamke v rožnatem mat odtenku Secret Eden in temno vijolično senčilo Xtreme Plum Noir. Vijolično je uporabila na zunanjem kotičku oči ter ob spodnji liniji trepalnic. Skrivnosten lesket je ustvarila s senčilom v odtenku rožnatega zlata Astral Venusian Orchid, ki ga je nanesla na sredino veke. Z lesketajočim se kožnatim odtenkom Skinshow Nude Xtasy je poudarila notranje kotičke oči ter linijo pod obrvmi.

Čutne ustnice

Ker je pri njenem ličenju poudarek na očeh, Adele le redko nosi šminke vpadljivih barv. Ustnice ima pogosto naličene v naravnem odtenku, ki se nekoliko blešči. Eno od rdečil, v katerih smo jo že videli, je šminka Pat McGrath v odtenku Christy.

Preberite še: Mala šola nanašanja pudra

Morda vas zanima tudi: Najlepši adventni koledarji za ljubiteljice kozmetike in make upa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)