Najučinkovitejša rešitev, če vam izpadajo lasje (priporočajo dermatologi)

Obstaja preprost, brezplačen trik, ki prepreči prekomerno izpadanje las.

9.11.2019 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najučinkovitejša rešitev, če vam izpadajo lasje (priporočajo dermatologi)

Prekomerno izpadanje las ni značilno samo za moške. Po podatkih ameriškega društva, ki se ukvarja s to težavo je med tistimi, ki se z njo soočajo, kar 40 odstotkov žensk. Če tudi sami opažate, da vaši nekoč bujni kodri postajajo vse redkejši, imamo za vas dobro novico: obstaja preprost in brezplačen način, ki ublaži izpadanje las ter spodbuja njihovo rast in to je masaža lasišča.

Močnejša od drugih dejavnikov

"Masaža lasišča spodbudi krvni pretok na tem delu telesa, s tem več krvi pride tudi v lasne mešičke ter v lasne korenine, ki so posledično močnejše in lažje opravljajo svojo nalogo," je pojasnila dermatologinja Debra Jaliman, ki temu v dokaz navaja leta 2016 izvedeno študijo, objavljeno v publikaciji Journal of Physical Therapy Science. Ta je dokazala, da že štiri minute tovrstne masaže na dan pozitivno vpliva na rast in gostoto las ter celo izniči druge dejavnike, ki pripeljejo do pretiranega izpadanja, denimo genetiko in različna vnetja.

 

Z njo se strinja dermatolog Abraham Armani, ki je prepričan, da je masaža lasišča najboljši način za ohranjanje lepe in bujne pričeske ter navaja še druge pozitivne učinke: "Ne samo, da z njo do lasnih korenin pride več hranljivih snovi, ob tem še prijetno sprošča. Že z masažo dvakrat tedensko znatno vpade količina stresnih hormonov v telesu, znižata se krvni tlak in srčni utrip, s tem pa sta manjša psihični in fizični stres, ki sta med razlogi za pretirano izpadanje las."

Kako masirati lasišče?

Postopek lahko izvajate med umivanjem las ali tedaj, ko so ti suhi. "Masaža naj poteka vsaj štiri minute. Z blazinicami prstov obeh rok v kratkih gibih drgnite po celem lasišču.  Začnite pri robu in potujte proti vrhu glave, na takšen način se spodbudi tudi limfni sistem, ki prav tako vpliva na zdravje in gostoto las," priporoča dermatologinja Jessie Cheung.

Posebna olja in serumi pri tem niso potrebni, če pa bi radi ob tem še aromaterapijo, lahko uporabite razredčeno eterično olje sivke.

Povzeto po Reader's Digest

Preberite še: Pet znakov, da prepogosto umivate lase (čeprav ste prepričani, da jih ne)

Morda vas zanima tudi: Frizerji: "Umazani lasje, nerealna pričakovanja in kaj vse nas še spravlja ob živce"

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)