Najlepši zimski parfumi

Čarobnost dišav bo vedno pika na i.

21.12.2016 ob 8:00

parfumi.jpg

Zima zmore več. Več ličenja, temnejše barve, težke materiale in močnejše dišave. Zato si lahko pozimi privoščimo tiste z vpadljivejšim vonjem, ki bo dlje obstal v zraku. V zraku, ki je preplavljen z vonjavami po cimetu, vanilji, klinčkih in drugih sladkih dobrotah. Prav ti vonji so lahko tudi del sestavin zimskih dišav in nas zato spomnijo na zimo, sneg pa tudi na praznično vzdušje. In kateri so to zimo še posebno priljubljeni?

Black opium

Iz hiše YLS v začetku leta 2017 pričakujemo black opium floral shock, ki bo vseboval cvetlične in zelene note. Čez zimo pa nas razvaja black opium, v katerem prevladujejo kava, vanilja, jasmin, rdeči poper in pomaranča. Dišava je močna in popolna za mrzle zimske dni.

02_parfum_black.jpg

Shalimar

Lep vonj za zimo je shalimar znamke Guerlain. Gre za kultno dišavo, s katero ne moremo zgrešiti. Na voljo je več različic, prav vsaka pa ima bogat in prepoznaven vonj, ki temelji na vanilji, bergamotki in žafranu.

shalimar.jpeg

Chanel no.5

Vonj, ki ne potrebuje posebne predstavitve, saj gre za eno najbolj znanih dišav na svetu. Močan in bogat vonj je za ženske, ki prisegajo na klasiko, nosi pa se lahko vse leto. A prav zima iz njega izvleče največ, saj v mrazu najbolj prepoznamo vonj vrtnice, jasmina in aldehida.

chanel.jpg

Eau duelle

Diptyquejev vonj eau duelle je popoln zimski izbor, v njem se prepletajo vonji vanilje, črnega čaja, žafrana, vsi pa se izjemno subtilno povezujejo. Eau duelle namreč spada med niche oziroma nišne dišave – zelo ekskluzivne, izjemne, originalne in individualne, nekakšno visoko modo med dišavami.

01_parfum_nisni.jpg

Orchidee vanille

Če želite, da bi vas prav vsi opazili oziroma vonjali, izberite dišavo hiše Van Cleef & Arpels orchidee vanille. Je ena od najlepših in najmočnejših, diši po orhideji, čokoladi, vanilji in mandljih.

parfum_vannilia.jpg

Avtor: Da. M. 
Foto: Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)